Økologi fylder mere og mere i alt fra gourmet-anretninger og cafémad til måltider på hospitaler, plejehjem og i børnehaver. Derfor sætter Økologisk Landsforening og Hørkram spot på økologien og folder den ud for alle sanser, når Hørkrams forårsmesse finder sted i Fredericia den 30.-31. januar. Her kan gæsterne opleve et nytænkende og inspirerende øko-univers, der peger mod fremtiden.
Økologisk Landsforening og Hørkram sætter ekstra fokus på økologi, når Hørkram inviterer til forårsmesse i Fredericia den 30.-31. januar 2019.
– Økologi er noget, de fleste professionelle køkkener i Danmark er nødt til at forholde sig til. Danskerne stiller i stigende grad krav til deres fødevarer og køber mere økologi end nogen andre i verden – og det vil i stigende grad også gælde, når de går ud og spiser, køber take away, sender børnene i børnehaven eller spiser frokost i kantinen på arbejdet, siger Vivi Kjersgaard, produktchef og konceptudvikler hos Hørkram.
Ifølge Økologisk Landsforening tilbyder alle landets største grossister – heriblandt Hørkram – efterhånden deres kunder et stort udvalg af økologiske løsninger.
– Grossisterne har for længst spottet tendenserne i markedet og er klar til at hjælpe deres foodservice-kunder med at imødekomme den voksende efterspørgsel på økologi. På messen understøtter vi den indsats ved at give gæsterne mulighed for at træde ind i et økologisk univers og blive udstyret med en masse viden og inspiration, der kan kickstarte en øko-omlægning eller skubbe dem videre på deres økologiske rejse, siger Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening.
Få inspiration og viden og bliv en del af øko-fællesskabet
I messens Øko-salon kan man blive opdateret på, hvad der rører sig i den økologiske verden og få øko-inspiration via samtaler, debatter, smagsoplevelser og gode råd om Det Økologiske Spisemærke.
– Vi inviterer alle til at komme og tage del i dialogen om fremtidens økologiske løsninger indenfor foodservice. Alle er velkomne i det voksende økologiske fællesskab, siger Torben Blok.
Det kan du opleve i Øko-salonen:
- Øko-salonen rummer blandt andet et Chefs Table, hvor der flere gange om dagen er programsat langbordsamtaler om aktuelle øko-temaer. Der er plads til 16-20 deltagere ad gangen, som vil blive beværtet med økologiske smagsoplevelser fra en økologisk topkok.
- I Øko-salonens Trendzone kan man opleve økologiske produktnyheder til forskellige målgrupper og få inspiration til nye gastronomiske sammensætninger af økologiske menuforslag.
- I Øko-salonens samtalebar om Det Økologiske Spisemærke, der arrangeres i samarbejde med Fødevarestyrelsen, fejres spisemærkets 10-års jubilæum. Her vil de professionelle køkkener, der i dag har det økologiske spisemærke i enten guld, sølv eller bronze, blive hyldet med fest, farver og gaver. Kom og hør, hvordan man opnår spisemærket eller kommer videre på den økologiske rejse.