Carlsberg indsats for at reducere plastaffald blev torsdag markeret med en bæredygtig havfrue på Langelinie i København. Den unikke lille havfrue er sammensat af hundredvis af genanvendelige øldåser, der er limet sammen med Carlsbergs nyudviklede lim, der erstatter plastik omkring bryggeriets 6-packs.
Med den nye lim kan Carlsberg sammen med forbrugerne reducere mængden af plastikaffald med 1.200 tons årligt. Efter afsløringen på Langelinie er havfruen nu rejst videre og kan nu ses hos VisitCarlsberg i Valby.
Den Bæredygtige Havfrue, som bliver holdt sammen med lim ligesom de nye Snap Pack-dåser, er et udtryk for Carlsbergs ambition om at lave øl, der ikke bare smager godt, men som også reducerer mængden af plastik.
Den nye installation er 3 m høj og viser en stigende “bølge” bestående af 130 kg plastik, svarende til den mængde, som bryggeriet vil eliminere hver time takket være Snap Pack. Den nyskabende emballage vil reducere mængden af plastik, der anvendes til multipacks med op til 76%.
Statuen af Den Lille Havfrue er tæt knyttet til Carlsbergs historie, idet den blev bestilt af grundlæggerens søn, Carl Jacobsen, i 1913 som gave til Københavns befolkning. Alice Eriksen, barnebarn af billedhugger Edvard Eriksen, som skabte den originale Lille Havfrue, var i øvrigt med ved afsløringen af installationen for offentligheden på Langelinie torsdag.
Simon Boas Hoffmeyer, bæredygtighedsdirektør i Carlsberg Group, forklarer, at bryggeriet ønsker at vise, at bæredygtig emballage ikke behøver at være et eventyr.
– Snap Pack er en del af vores rejse mod at blive mere bæredygtige. Vi bygger videre på vores bæredygtighedsprogram, Together Towards ZERO med det første initiativ, der direkte påvirker de mennesker, der elsker Carlsberg. Vi brygger eventyrlig god øl, men vi anerkender også vores ansvar for at drive virksomhed på en bæredygtig måde og altid stræbe efter at blive bedre.
Blandt de andre initiativer i serien, som Carlsberg har offentliggjort, er specielle etiketfarver, der øger genanvendeligheden, og forbedrede kapsler, der fjerner ilt fra flaskerne, således at øllet smager friskere i længere tid.