Fødevarestyrelsen vil på den kommende Foodexpo i Herning fortælle, hvordan man let kommer i gang med Det Økologiske Spisemærke og Måltidsmærket.
Cateringlandsholdet afholder også en gratis madskole på Fødevarestyrelsens stand. Her er der en introduktion til, hvordan du kan arbejde aktivt med de fem grundsmage, og så følger al mad, der laves på madskolerne, både principperne for Måltidsmærket og er godkendt til Det Økologiske Spisemærke i guld.
Madskolerne afholdes mandag den 19. og tirsdag den 20. marts fra 10-12 og igen fra 13-15.
Spisemærkeoverrækkelse om søndagen
Søndag den 18. marts vil der blive afholdt spisemærkeoverrækkelse for hoteller, caféer og restauranter, som inden for det seneste år er blevet godkendt til et økologisk spisemærke i enten guld, sølv eller bronze. Overrækkelsen vil foregå i forsamlingshuset i økohallerne.
Det Økologiske Spisemærke er en gratis, statskontrolleret mærkningsordning for spisesteder, som viser, hvor stor en del af de indkøbte føde- og drikkevarer på spisestedet, der er økologiske. Måltidsmærket viser vejen til sund mad på både skoler, ungdomsuddannelser og arbejdspladser. Principperne bag Måltidsmærket er baseret på de officielle kostråd, og du kan gratis markedsføre dig med mærket, hvis du følger guiden for Måltidsmærket.