SIAL Paris er stedet, hvor hele den internationale fødevarebranche mødes, og her er der alle muligheder for at komme hjem med al den inspiration, man kunne ønske sig
Uanset om køkkenchefen søger ny inspiration til, hvad der skal i gryderne, indkøberen søger nye produkter, eller om grossisten søger nye varenumre, er SIAL Paris en oplagt mulighed for at finde lige netop det, man søger. Her under et halvt år før messen, der finder sted i dagene 21. – 25. oktober, er 90 procent af messearealet i de otte kæmpemæssige haller allerede reserveret, og mere end 80 lande fra hele kloden har meldt deres ankomst. Udstillerne kommer til at kunne fremvise deres produkter for over 160.000 besøgende fra hele verden. SIAL Paris afholdes hvert andet år, og da messen fandt sted i 2016, var der mere end 1.200 danske besøgende, der kunne opleve en messe, som både udstillere og arrangører erklærede for en stor succes. Blandt udstillerne fandt vi en lang række danskere, som ifølge messearrangørerne kunne melde om en seks måneders øget omsætning som følge af messedeltagelsen. Så hvis du vil udstille, skal der handles hurtigt, og hvis du vil besøge messen, kan du allerede nu sætte kryds i kalenderen, for den 21. – 25. oktober er Paris en international fødevarehovedstad.
Stribevis af opfindelser og nyheder
Det bliver nogle intense dage, hvor branchefolk fra hele verden samles for at dele viden og idéer og sammen finde på løsninger, der kan løfte de næste 30 års fødevareudfordringer.
– Den samlede fødevarebranche vil have øjnene rettet mod Paris i oktober 2018, siger Nicolas Trentesaux, direktør for SIAL-netværket, der tæller en lang række internationale fødevaremesser, og han fortsætter:
– Når man tager på SIAL Paris, er det for at følge med i de nyeste trends og finde vækstmuligheder; det er for at benytte messen som et springbræt til at nå de ambitiøse mål, som branchen har sat sig for. SIAL Paris er en unik og inspirerende testplatform for nye produkter og nye markeder samt et unikt sted at møde førende eksperter og diskutere fremtidens udfordringer. Messen er også et sandt laboratorium: Forskere og udviklere fra hele verden gør netop nu deres seneste opfindelser klar, så de kan teste dem på messens publikum. Over 2.500 produkter vil blive præsenteret for første gang nogensinde på SIAL Innovation-området til stor inspiration for hele branchen.
Alternative fødevarer
Den internationale fødevaremesse lancerede i 2016 et nyt område med fokus på fremtidens fødevarer – et initiativ, der mødte stor begejstring, og som derfor bliver gentaget i 2018. Messen vil dermed fortsat være det naturlige springbræt for promovering af nye branchetiltag. SIAL Paris’ nye område, ”Alternative Food”, samler udstillere af økologiske produkter, ”fri for”-produkter, miljøvenlige- og fair trade-produkter, ingredienser osv., ligesom der vil blive arrangeret workshops, foredrag og guidede besøg på området.
I 2018 vender to ”gode idéer” tilbage. For det første vil der igen blive sat spotlight på drikkevarer. Og for det andet vil ”Made in France”-varer blive samlet under ét fælles banner, fordi SIAL Paris trods alt er det fornemste udstillingsvindue for franske fødevarer. Og det er ikke alt: ”Equipment & Services”-området genopstår og giver dermed små og mellemstore virksomheder mulighed for at præsentere deres teknologier og udstyr til branchen.
Sidst men ikke mindst skal SIAL også give et indblik i branchens fremtid, og derfor byder messen i år på et ”Future Lab”. Her vil man kunne finde europæiske startups, internationale rapporter samt teststande.
Moderne madlavning
I 2018 vil der være ”cuisine moderne” i gryderne på messen, personliggjort ved den 3-stjernede Michelin-kok Yannick Alléno, som er protektor for SIAL i år. Han tilhører den meget snævre kreds af absolutte topkokke i verden og er lige så entusiastisk, som han er inspirerende. Han har viet sit liv til sin største passion og holder fast på et fransk cuisine, som er fast forankret i historien, men som samtidig er ambitiøst og kreativt. Han skubber nysgerrigt og insisterende til de kendte grænser og har dermed skabt sit eget signaturkøkken, ”Cuisine Moderne”.
Som protektor for messen deltager Yannick Alléno i udvælgelseskomitéen til SIAL Innovation-priserne. Han tilrettelægger også en ”foodservice” besøgsguide og udvælger produkter hos udstillerne, som bliver samlet i en kurv med hans navn. Endelig vil man kunne se mesterkokken på SIAL TV på åbningsdagen den 21. oktober.
Vi ses i Paris.