Sæby Fiske-Industri har indført visionbaseret kvalitetskontrol, der kan udføre inspektion af otte produkter i sekundet, en markant opgradering i forhold til tidligere kapacitet.
Sæby Fiske-Industri har baseret deres virksomhed på produktion af makrel i alle tænkelige afskygninger. Virksomheden har siden 1946 vokset sig til at være førende globalt med et væld af forskellige varianter af makrel til hele verden, et sortiment, der bliver ved med at stige, i takt med at forbrugernes krav bliver mere og mere specifikke.
– Vi leverer 130 millioner dåser makrel til mange forskellige lande hvert år. Til det bruger vi 30-35 forskellige krydderlager, og en stor del af vores produktion er private label til kunder i både ind- og udland, fortæller teknisk chef Kent Christiansen i seneste udgave af LevnedsmiddelBladet.
15 procent af virksomhedens produktion går til Danmark, mens resten går til eksport. Kulturforskelle gør, at præferencer varierer meget alt efter geografi. Sortimentet indeholder makrel i forskellige olier, der er meget efterspurgt i Sydeuropa, makrel i krydderlage til England og helt andre variationer af makrel, der specifikt er udviklet til Asien og Australien.
De mange forskellige kulturbaserede præferencer kræver derfor, at Sæby Fiske-Industri har mange omstillinger i produktionen. Derfor er der vedtaget en strategi om at indføre visionteknologi til kvalitetskontrol af dåserne som det sidste led i produktionsprocessen.
Højere produktivitet med visionteknologi
Kent Christiansen og Torben Jensen, driftsansvarlige hos Sæby Fiske-Industri, så i 2016 en mulighed for at bruge TriVisions teknologi til at kontrollere produkterne ved en ekstremt høj takttid på otte produkter pr. sekund. Da produktet fotograferes fra tre vinkler, giver det i alt 24 billeder, som behandles i sekundet.
– TriVision kan bruges på praktisk taget alle anlæg, og vores mål er, at vi ikke skal have nogen stop overhovedet, selv om vi øger hastigheden meget. Pakkeriet er et rimeligt enkelt miljø, og vi har investeret her, fordi vi kan øge produktionen til et niveau, hvor det menneskelige øje ikke kan følge med, siger Kent Christiansen.
– Vi har udviklet CanInspector, som er målrettet virksomheder, der producerer fødevarer i dåser og optimerer kvalitetskontrollen i produktioner med hyppige omstillinger ekstremt effektivt og med hurtig pay-back, supplerer Ole K. Neckelmann fra TriVision.
Alle dåser kontrolleres 100 procent for bertlekant, artwork, print osv., og det kan lade sig gøre, fordi løsningen er meget modulær og let at indkøre.
Læs mere i seneste udgave af LevnedsmiddelBladet.