Når Chokoladeselskabet d. 29 februar 2020 slår dørene op til Chokoladefestivalen i TAP1 hallerne i København afholder den belgiske chokolade gigant Callebaut sin kokkekonkurrence “Callebaut Chocolate Hero”.
Her dyster uddannede kokke og konditorer om at lave den bedste desserttallerken. Deltagerne har 20 min. til at anrette 10 helt ens desserttallerkener inkl. rengøring af køkken. Alle elementer til desserterne må medbringes færdige til konkurrencen, så tallerkenerne blot skal anrettes på stedet. Desserten skal opbygges af 3 dessertelementer, selvfølgelig med hovedvægt på chokolade fra Callebaut. Coulis, cremer, saucer, crisp samt pynt tæller ikke som et dessertelement, men kan indgå på desserttallerkenen.
Desserter, der er en Masterchef værdig
Sidst Callebaut Chocolate Hero konkurrencen løb af stablen var på Foodexpo i Herning i 2018, hvor den hæderkronede dessertkok Daniel Kruse blæste dommerne bagover med sin enormt delikate og avancerede chokoladedessert. Daniel Kruses chokoladetærte indeholdt så mange teknisk svære elementer, at den var en Masterchef finaleuge værdig. Derfor blev finaleugen i MasterChef Danmark 2019 skudt i gang med 3 timers maraton i det søde køkken, hvor mad aspiranterne skulle forsøge at gøre Daniel Kruse kunsten efter. Der er igen i år lagt i kedlen til et brag af en konkurrence, når Daniel Kruse tørner sammen med kokke og konditorer fra hele landet for at forsvare sin vinder titel. Det bliver en chokoladekonkurrence ud over det sædvanlige, og er du så heldig at besøge Chokoladefestivalen i TAP1 hallerne, er Callebaut Chocolate Hero konkurrenceområdet uden tvivl et besøg værd.
Er du uddannet kok eller konditor og har du lyst til at tage udfordringen op, kan du tilmelde dig konkurrencen enten via Callebauts Facebook side eller på mail til Mina_Oskarsdottir_Semlali@barry-callebaut.com – tilmelding sker først til mølle.
Der vil være køl, fryser og blæstfryser på standen.