Konservesfabrikken Bornholms A/S stopper sin produktion i Nexø i løbet af denne sommer.
Bornholms A/S og Amanda Seafoods A/S’ produktioner samles i Frederikshavn efter sommerferien, oplyser Jesper Kold Sørensen, der er adm. direktør i Amanda Seafoods i en pressemeddelelse.
Begge virksomheder har over 100 år på bagen, men efter Bornholms de seneste år har kørt med underskud har ejeren måttet indse, at det ikke er rentabelt at fortsætte med en produktion på Bornholm. Sammenlægningen af produktionerne, vil ske gradvist, og al produktion vil være overflyttet til Frederikshavn i løbet af efteråret. Salgsfunktion og administration vil ligeledes blive samlet i Frederikshavn.
– Vi er naturligvis klar over, at dette vil have betydning for medarbejderne i Nexø, hvilket vi er kede af og beklager dybt efter mange år med stor loyalitet. Men blandt andet logistikomkostningerne ved at producere i Nexø gør det svært, og ved at gøre dette, tror vi på, at vi er med til at sikre en opretholdelse af dansk produceret fiskekonserves på langt sigt, udtaler Bornholms direktør og ejer, Christian Sieverts.
Han tilføjer, at både Bornholms og Amanda Seafoods løbende har effektiviseret produktionen, men kapacitetsudnyttelsen ligger kun på omkring 35 procent, hvilket er økonomisk uholdbart.
Bornholms og Amanda Seafoods bevarer ifølge pressemeddelelsen de nuværende produktporteføljer, men nu i samme produktionsfaciliteter i Frederikshavn.
– Svære situationer kræver radikale beslutninger. Vi håber, at denne løsning vil vise sig at blive vendepunktet, således at vi kan bygge værdien af fiskekonserves godt op igen sammen med kunderne – og til glæde for forbrugerne. Der er mange af tidens trends som kan og bør give rygvind til et øget forbrug af fisk generelt og fiskekonserves specielt. Amanda og Bornholms komplementerer hinanden effektivt og har hver sin store rolle at spille i den fremtidige kategoriudvikling, hvilket vi ser frem til at drøfte med kunderne, konkluderer Jesper Kold Sørensen i pressemeddelelsen.