Der var kamp til stregen blandt de nominerede til Food Innovator Award 2019. Et stærkt grønt felt af mindre virksomheder, som er med til at sætte Danmark på det bæredygtige landkort. Vinderen forvandlede KLS Pureprint fra døende til fødevareemballage-førende.
Den 21. marts blev vinderen af Food Innovator Awarden kåret ved Danish Food Clusters årlige konference, A Great Day for Food Innovation. Vinderen er en erfaren erhvervskvinde med grønt blod i årene. Navnet er Giite Haar, og så er hun heltinden i KLS Pureprint’s solstrålehistorie. Solstrålehistorien begynder i den hårdt pressede trykkerisektor og forsætter over på en anden side hvor græsset bliver meget grønnere for KLS Pureprint. Det grønne græs og succesen skyldes, at KLS Pureprint med deres bestyrelsesmedlem og udviklingsansvarlig, Gitte Haar, i spidsen formåede at omstille sig til at mestre både de høje hygiejne-krav og en bæredygtig stjernestatus inden for fødevareemballage.
I 2016 præsenterede KLS Pureprint og Gitte Haar som de første i verden en 100 procent bionedbrydelig fødevareemballage af karton. Siden 2017 har de stået for alle såkaldte doggy-bags i Danmark, og ja de er 100 procent bionedbrydelige. I 2019 blev Gitte Haar anerkendt af branchen med Food Innovator Awarden.
– Det er en stor ære at vinde og blive set, og få en pris der er personlig. Vigtigt af alt er, at vi får fokus på innovation indenfor branchen. At Danish Food Cluster sætter bæredygtighed højt på dagsordenen er rigtig godt, for der er brug for en bæredygtig forandring i den her branche. Og så synes jeg det er vigtig og fortælle historien om en virksomhed, der turde disrupte deres eksisterende forretningsmodel. Og lad os så huske at det at gøre god forretning driver den grønne omstilling og ikke omvendt, udtaler Årets Food Innovator Gitte Haar.
Årets nominerede til Food Innovator Awarden er en anerkendelse af de små og mellemstore virksomheder, som sætter et bæredygtigt aftryk på Danmark – både når det kommer til grønnere løsninger, social ansvarlighed, plantebaserede og alternative protein-løsninger.
De nominerede til Food Innovator Award 2019:
- Jan Lund, Innovation Manager, Naturli’
- Michael Hübertz, grundlægger af Soup Nerds
- Kirsten Tvedemose, medejer af Tvedemose
- Gitte Haar, udviklingsansvarlig og bestyrelsesmedlem, KLS Pureprint
- Lars Aaen Thøgersen, Innovation manager, Peter Larsen Kaffe
- Per Mandrup, CEO, Culinary Institute by Vejle Erhverv
- Jens Legarth, CEO, Fermentationsexperts
- Lars-Henrik Lau Heckmann, Head of Section | Insect & Protein Technology, Danish Technological Institute
- Peter Toft, ejer, Toft Care