Kadeau i København fik to flotte michelin-stjerner, mens Me|Mu i Vejle og Jordnær i Gentofte begge fik en. Årets gennemgående tema blandt de nye modtagere er et fokus på lokale råvarer
Der var ikke mange nye danske restauranter der kunne bryste sig af en ny Michelin-stjerne og som vanligt er der nok flere der føler sig forbigåede, men faktum er at dansk – og nordisk for den sags skyld – gastronomi klarer sig særdeles godt og Michelin har efterhånden fået bevæget sig fra at være et københavnerfænomen til at omfatte hele landet. Danmark har nu 30 Michelin-stjerner fordelt på 25 restauranter (31 stjerner hvis vi tæller Færøerne med) Årets store danske vinder er Kadeau i København der nu kan bryste sig med to stjerner – tre, hvis man tæller lillebrorens stjerne i Aakirkeby på Bornholm med.
– Vi har lagt pres på os selv og det er en forløsning at det er lykkedes, for vi har arbejdet hårdt for det, svarede en tydeligt bevæget køkkenchef fra Kadeau Nicolai Nørregaard, på spørgsmålet om det var forventet, at de skulle modtage hele to stjerner.
Fra Michelins side lød der gentagne gange ros til de nordiske restauranter for brugen af lokale råvarer og restauranternes evner til at inkorporere råvarerne i en historiefortælling der var med til at cementere nordens plads på det gastronomiske verdenskort. Michelin-restauranterne er spydspiser i den danske gastronomi og har stor betydning for turismen og den generelle tilgang til gastronomi på de mange dygtige restaurationer landet rundt.
Når Michelin har bevæget sig fra København til provinsen, er det en gevinst for os alle.
– Det har stor betydning for turismen, at hele Danmark er repræsenteret i Guide Michelin. At få en Michelin-stjerne er ikke kun en stor anerkendelse, det er også med til at trække turister til og sætte spot på lokalområdet og de mange andre madoplevelser, som området kan byde på, siger Anja Hartung Sfyrla forretningsudviklingschef i VisitDenmark og forsætter:
-De danske Michelin-restauranter er toppen af kransekagen inden for dansk gastronomi. De er med til at løfte niveauet, skabe omtale af Danmark i udlandet og vise turisterne, at der er fantastiske oplevelser at hente i hele Danmark. Ved at bruge Michelin-restauranterne og de dygtige kokke som afsæt for en bred fortælling om Danmark som mad-land vil vi kunne styrke Danmarks image over for et internationalt publikum.
Se de danske Michelin-restauranter under billedet
De danske Michelin-restauranter:
Tre stjerner:
Geranium, København
To Stjerner:
AOC, København
Kadeau, København (fra én til to stjerner)
Henne Kirkeby Kro, Henne
En stjerne, København:
108
CLOU
Era Ora
Formel B
Kiin Kiin
Kokkeriet
Kong Hans Kælder
Marchal
Relæ
Søllerød Kro
STUD!O
Jordnær (Ny)
En stjerne, resten af Danmark:
Domestic, Århus
Frederikshøj, Århus
Frederiksminde, Præstø
Gastromé, Århus
Kadeau, Aakirkeby
Me|Mu, Vejle
Slotskøkkenet Dragsholm, Hørve
Substans, Århus
Ti Trin Ned, Fredericia
KOKS, Thorshavn på Færøerne