Lagkagehuset bukker under på kundernes efterspørgsel på de sociale medier og lader deres Christianshavnerbrød vene tilbage på hylderne, som en fast del af deres brødsortiment i hele landet.
Kalenderen siger forår, og derfor viger de populære fastelavnsboller nu pladsen for de klassiske forårsbebudere som mangotærten, jordbærdrømmen og ikke mindst rabarberhornet på Lagkagehusets hylder. Men forårets friske fristelser får også følgeskab af et over 30 gammelt brød – efter krav fra kunderne!
I efteråret var det nemlig 30 år siden, at Lagkagehuset tændte ovnene for første gang. Det blev blandt andet fejret med en nyfortolkning af en gammel brødklassiker, som skulle vise sig at gå som varmt brød hos Lagkagehusets kunder: Christianshavnerbrødet.
Brødets opskrift stammer helt tilbage fra Lagkagehusets begyndelse for 30 år siden i Torvegade på Christianshavn. Lagkagehusets innovationsbager Thomas Steinmann satte sig for at nyfortolke den gamle klassiker til et moderne brød med masser af smag, en fugtig og luftig krumme samt en sprød skorpe.
– Christianshavnerbrødet er baseret på samme dej som vores batardbrød og har derfor den samme luftige krumme og sprøde skorpe. Derudover er der tilsat kogte hvedekerner og mørk malt i dejen, som giver masser af smag og fugtighed. Brødet toppes med hvedeflager og gule hørfrø, fortæller Thomas Steinmann og fortsætter:
– Vi havde ærligt talt ikke regnet med, at brødet blev så populært. Men når gæsterne efterspørger noget så massivt, som de har gjort med dette, så lytter vi selvfølgelig. Derfor har vi nu sat brødet i produktion igen, og vi glæder os til at kunne tilbyde det til vores gæster over hele landet.
Christianshavnerbrødet nåede kun at være tilbage som gæst på hylderne en måned i efteråret 2021, men nu er det altså igen at finde på hylderne i alle Lagkagehusets bagerbutikker.
Om Christianshavnerbrødet
- Gammel opskrift fra Lagkagehusets første år på Christianshavn i København
- Nyfortolket af Lagkagehusets innovationsbager Thomas Steinmann
- Oprindelig lanceret ifm. Lagkagehusets 30 års jubilæum i 2021
- Baseret på samme dej som Lagkagehusets batardbrød
- Dejen er tilsat kogte hvedekerne og mørk malt
- Toppet med hvedeflager og gule hørfrø