Årets branchetræf International Food Contest er tilbage i storform. De første tre dage i november samles tusindvis af mejerifolk og -produkter fra hele Nordeuropa i Messecenter Herning.
Næsten 1.400 mejeriprodukter er blevet bedømt og har fået karakterer, inden dørene til dette års International Food Contest slås op tirsdag den 1. november. Dermed er den store mejerikonkurrence i MCH Messecenter Herning tilbage på et normalt niveau efter nogle år med coronaaflysning og færre tilmeldte produkter.
– Interessen for udstillingen er meget stor i år, og vi glæder os til at vise de mange nationale og internationale mejeriprodukter frem for de besøgende, som også får mulighed for at smage på alle produkterne, siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og ansvarlig for IFC Lars Johannes Nielsen og fortsætter:
– Innovationen er stor i mejeribranchen, og der kommer i øjeblikket rigtig mange nye produkter og nyfortolkninger inden for de enkelte produktkategorier. Det gælder ikke mindst kategorien ’søde og syrnede drikke- og skeprodukter’ som for eksempel skyr- og gourmetprodukter, hvor kreativiteten virkelig slippes løs.
Produkter fra syv lande
På udstillingen vil mejeriprodukter fra Danmark være i overtal, men på bordene finder man også produkter fra Island, Norge, Sverige, England, Tyskland og Rumænien.
Dagen inden udstillingen åbner, bliver de knap 1.400 produkter bedømt og får karakterer af 147 fagdommere. Hvem der vinder de tre kategorier, Ost, Konsum og Smør/blandingsprodukter, bliver afsløret under den officielle åbning tirsdag den 1. november kl. 11.
Smag på produkterne fra Gourmetprisen
IFC byder også på en udstilling med årets deltagere i Gourmetprisen, der blev afviklet i København i slutningen af august. Her dystede i alt 45 mejeriprodukter inden for ’konsum og is’, ’smør’, ’hård ost’ og ’blød ost’, og vinderne af de fire kategorier blev kåret.
I Herning bliver der mulighed for både at smage på alle gourmetprodukterne og læse dommernes kommentarer.
Der ’nørdes igennem’
Lars Johannes Nielsen understreger, at selv om produkterne er samlingspunktet, så er ’netværk’ nøgleordet for udstillingen.
– Det er her, man møder nuværende, tidligere og kommende kolleger og andre fagfolk med interesse for fødevareproduktion og mejeriproduktion i særdeleshed. Netværk er nøgleordet, for til IFC opbygger og plejer man faglige relationer – her nørdes igennem.
IFC afvikles i år sammen med FoodTech, Nordens største messe for fødevareteknologi, i MCH Messecenter Herning 1.-3. november 2022.
Læs mere om IFC