Thy Whisky og Thisted Bryghus udbygger samarbejdet omkring fadlagring af whisky og øl.
Der har gennem flere år været et tæt samarbejde mellem Thisted Bryghus og den økologiske gård Gyrup, som også står bag Thy Whisky, der for fire uger siden blev kåret som Europas bedste whisky. På Gyrupgård dyrkes og maltes råvarerne til både whiskyen og mange af bryghusets økologiske øl.
Det er malten, der skaber whiskyens krop og karakter, mens fadlagringen på gamle egetræstønder tilfører smag og farve. Nu føjes fadlagring af øl og whisky til det lokale samarbejde, med en whisky som har lagret på fade der før har holdt Limfjordsporter.
– Grundstenen i Thy Whisky er, at whiskyen er økologisk og lokalt forankret her i Thy. Kornet har vi lige uden for døren, men egetræstønderne er vi nødt til at finde i USA og Spanien for at kunne lave whisky. Men vi vil gerne arbejde mere lokalt her også, fortæller Jakob Stjernholm, medejer af Thy Whisky og Gyrupgård.
Limfjordsporteren fra Thisted Bryghus fejrer 30 års jubilæum i år og er en af de danske øl, der også imponerer ølkenderne i udlandet.
– De sidste par år har bryghuset lavet forsøg med at fadlagre Limfjordsporteren på vores whiskyfade. Og vi fandt ud af, at de tønder, der har holdt den mørke øl, tilmed kan noget helt særligt, når vi genbruger dem til vores whisky. Nu er vi klar med den første aftapning, siger Jakob Stjernholm.
– Limfjordsporteren og den nye Thy Whisky klæder hinanden utroligt godt. Et velsmagende ”Thy-sæt” sagt med et glimt i øjnet. Den nye fantastiske Thy Whisky er endnu et eksempel på vores gode samarbejde. Jeg er slet ikke i tvivl om, at den fælles passion for hele tiden at udvikle nye velsmagende produkter, kommer til at kaste endnu flere nyheder af sig fremadrettet, siger Aage Svenningsen.
Den nye whisky hedder Thy Whisky No. 11 Stovt. Den sættes til salg på torsdag den 21. november kl. 20.00 hos Thy Whisky og forhandlere landet over. Der er 831 flasker i alt.