Det blev Aabybro, Thise og Naturmælk der løb dette års Gourmetpriser på International Food Contest i Herning.
Gammeldags kærnet smør med Læsø sydesalt fra Aabybro Mejeri, Signatur økologisk Double Cream 48 % fra Naturmælk og Fyrtårnsost og Blå Grubé, begge fra Thise, var de fire mælkeprodukter, som løb med titlen som landets bedste i hver sin kategori, da den danske mejeribranche her til formiddag kårede vinderne af Gourmetprisen – den særlige gastronomiske del af den årlige International Food Contest.
Gourmetprisen er en særlig pris, der uddeles til de produkter, der vurderes på både smagsudtryk og den gode historie. På den måde henvender prisen sig til restaurationsbranchen og gastronomien generelt, og ikke som på International Food Contest, hvor produkterne vurderes på den perfekte produktion.
Med to ud af årets fire Gourmetpriser og to ud af tre kategorier til International Food Contest vundet af det økologiske Thise Mejeri, var det en stolt produktionschef Nick Nørreby, som kunne modtage diplomet på scenen i Herning:
– At vi vinder i fire ud af syv kategorier er selvfølgelig megafedt og en stor anerkendelse af vores dygtige og passionerede mejerister. Det er deres høje faglighed, vi skal bygge på. Den sikrer os en placering der, hvor vi skal ligge i den danske mejeribranche, sagde han i sin takketale.
International Food Contest uddeler tre priser, hvor Thise vandt de to med osten Thybo og en skyr med fersken fra Dybbækdal-serien og den sidste vinder blev Arlas lurpak fra Holstebro Mejeri.