– Får du klager fra naboer over lugtgener, og arbejder du med friture i dit storkøkken med fare for fedtophobning i ventilationskanalerne, spørger John E. Larsen fra Alfa Instruments, der anbefaler at overveje de konsekvenser det kan medføre:
– Ikke blot kan lugtgener kan være uhensigtsmæssig for naboerne, og derved resultere i klager, fedtophobningen i aftrækskanaler medfører samtidig stor brandfare, siger han og anbefaler løsninger som på Marriott Hotel og hos Menu i Domus Vista.
– Her har vi sat ozongeneratorer op, fortsætter John E. Larsen og forklarer, at ozongeneratorerne er forsynet med en slange, som føres ind i luftkanalerne.
– Ozonen nedbryder lugt og ophobet fedtstof i kanalerne, så der kommer ren luft ud af kanalerne og det ophobede fedtstof opløses og forsvinder. Dermed undgås skorstensbrande og brandsikkerheden i køkkenet optimeres.
Ozonbehandling af luftkanaler er ifølge John E. Larsen den mest miljøvenlige metode, og den kan erstatte de ofte meget kostbare kanalrensninger.
– Samtidig bliver insekter og bakterier bekæmpet med denne behandling, tilføjer han og opfordrer til at se mere om løsningerne på http://www.alfainstruments.dk