Fredag d. 24 sparkes Copenhagen Cooking & Food Festival i gang med et brag af en ostefest på Isreals Plads. Her inviterer Mejeriforeningens ostekampagne Ost & ko nemlig på et stort ostebord med cremen af innovative og traditionelle oste fra Danmarks små og store osterier i deres Ostebar, som har åben under hele den 10 dage lange madfestival.
I Ostebaren kan man fra 24. august til 2. september smage en samling af de fremmeste, danske oste og blive klogere på vores ostetyper. Opdelt under danske ostetyper er der kreative nybrud, vilde klassikere og cremede lækkerier fra egne som Kongeåen, Henne Kirkeby, Møn og Mammen samlet på ét bræt. I Ostebaren kan man blive klogere på blå, fast, hvid, vild, mild og frisk, man kan købe de helt specielle oste med hjem til landets bedste kilo-priser, eller vove sig ud i én af Something Cheesy Frozen’s softices med salatost, gedeost, mascarpone eller friskost.
– Det var fantastisk at opleve den store appetit på danske oste, som publikum viste vores ostebar ved Copenhagen Cooking sidste år. Særligt det store oste-udvalg med bredden og dybden i danske oste vakte megen begejstring, så det har vi valgt at gentage, tilsat et lille uddannende element ved at fokusere på de danske ostetyper. Og så vil vi gerne fremvise et par af de uendelige anvendelsesmuligheder, som dansk ost har, og som du måske ikke lige tænker på, når du forbereder det vanlige ostebræt, fx oste-grøntretter, ostesoftice og ostevenlige cocktails, siger Lars Witt, marketing manager i Mejeriforeningen.
Er du til endnu mere ost, kan du her få et overblik over ostebegivenheder under Copenhagen Cooking & Food Festival:
Something Cheesy Frozen – softice med salatost, chokolade & saltkiks
Ostebaren, Israels Plads, 24. august –26. august, pris 25,-
Something Frozen er kendt for deres gourmet softice lavet på økologisk mælk, fløde og rørsukker, og de fire nye smagsvarianter er særligt udviklet til at blive serveret under Copenhagen Cooking. Hver smag serveres kun i en kort periode, så tjek menukortet, og kom ned og smag på din favorit.
Smag & ko
26. august fra 14.00 – 15.00, gratis
Mælk er ikke bare mælk. Og ost ikke bare ost. Men hvordan kvalitetsdifferentierer du helt almindelige mejeriprodukter? Hvad adskiller to forskellige slags mælk eller smør i smag og i andre kvaliteter? Mejeriforeningen inviterer på en interaktiv opdagelsesrejse ud i velsmag og produktkvalitet.
Muld, mad og magi – afterparty
Festivalcentrum, Laden, Israels Plads, 26. august fra 17.00 – 21.00, pris 75 kr.
Kom og vær med til at lave mad af alle de grøntsager, som ikke blev spist i løbet af MULD, MAGI og MAD – Grøntsagsfestival 2018 – og spis maden bagefter. Til at kaste ekstra glans over festen leverer Ost & ko delikate rester fra Ostebaren, så vi kan dyppe, svøbe og iklæde grøntsagerne de bedste oste i alt fra fast til smeltet form.
Something Cheesy Frozen – gedefrisk softice med abrikospure og rugkiks
Ostebaren, Israels Plads, 27. august –28. august, pris 25,-
Ost & ko og Something Frozen serverer fire varianter af ostesoftice af fire omgange. Tjek menukortet, og kom ned og smag på din favorit.
Cocktails & Cheese
Balderdash, 29. august fra 17.00 – 18.30, pris 250 kr.
Er det på tide at prøve noget andet end det gode, gamle ost-og-rødvins-traktement? Så tag med til en sjov og anderledes event hos cocktail-connaisseuren Geoffrey Canilao på Balderdash.
Something Cheesy Frozen – mascarpone softice med figner
Ostebaren, Israels Plads, 29. august –30. august, pris 25,-
Ost & ko og Something Frozen serverer fire varianter af ostesoftice af fire omgange. Tjek menukortet, og kom ned og smag på din favorit.
Something Cheesy Frozen – cheese cake softice
Ostebaren, Israels Plads, 31. august –2. september, pris 25,-
Ost & ko og Something Frozen serverer fire varianter af ostesoftice af fire omgange. Tjek menukortet, og kom ned og smag på din favorit.