De tre aarhusianske iværksættere bag Kramer’s Is har fået en forrygende start og har ordrer på 30.000 bøtter is – svarende til 15.000 liter is – en uge efter lanceringen. Også udlandet viser nu interesse for den nye is med højt proteinindhold og lavt kalorieindhold.
Kramer’s Is har en aftale med Coop og isen kom i den forgangne uge ud i kølediskene i 850 Coop-butikker i hele Danmark. Isen produceres på Aabybro mejeri i Nordjylland.
– Vi har haft en forrygende uge. Vores is er blevet taget overvældende positivt imod af danskerne, og vi er blevet kontaktet af de danske ambassader i Holland og Australien, som mener, at der er gode muligheder for vores is på deres respektive markeder, ” siger Buster Kramer, der sammen med Mikkel Ole Egmont Glarbo og Frederik Søgaard Poulsen udgør holdet bag Kramer’s Is.
Kramers is er lavet på økologisk letmælk, som udgør cirka en 1/3 af proteinindholdet i den færdige is, resten stammer fra tilsat valleprotein i høj kvalitet. Isen indeholder 35 procent mindre sukker end traditionel is. Dette kan blandt andet lade sig gøre, fordi noget af sukkeret er udskiftet med druesukker. Ved hjælp af traditionel italiensk fremstillingsmetode får isen en dejlig og cremet konsistens og stor smag fra de rene råvare, der udgør de fire smagsvarianter – jordbær, lakrids, hasselnød og chokolade.
Kramer’s Is er tidligere blevet testet med stor succes blandt forbrugere i Aarhus. I påsken præsenterede holdet bag Kramer’s Is for første gang isen på Sjælland i forbindelse med en event i SuperBrugsen i nordsjællandske Hornbæk, en by som i forvejen har mange ishuse med de bedste is-brands. Også her tog både børn og voksne tog godt imod Kramer’s Is.
I de kommende uger får de unge iværksættere ekstra travlt – foruden at passe Kramer’s Is skal de også gå til eksamen på deres studier i Aarhus. I juni drager de på en Danmarks-turné, hvor de i alle dele af landet vil præsentere deres nye is.
Fakta om Kramer’s Is
Kramers is indeholder færre kulhydrater og mere protein end de fleste andre is på markedet.
Kramers is er lavet på økologisk letmælk, som udgør ca en 1/3 af proteinindholdet i den færdige is, resten stammer fra tilsat valleprotein. Isen indeholder 35 procent mindre sukker end traditionel is, men er ikke tilsat kunstige sødestoffer. Ved hjælp af traditionel italiensk fremstillingsmetode får isen en luftig og cremet konsistens.