Slangepumpen kan ofte være den bedste løsning, når der skal pumpes problematiske medier, hvor gængse pumpetyper havarerer på kort tid. Pumpen har ingen pak-dåse og der er derfor ikke risiko for lækage eller indtrængen af luft.
Slangepumpen kan anvendes i et utal af applikationer inden for fødevarer. Det kan være håndtering af æggehvider, valle, fedttyper, iscreme, mælk samt yoghurt. Men også farmaceutiske produkter, såsom tandpasta, shampoo, sæbe og creme.
Iversen Trading i Brabrand samarbejder med Valisi Pumps, som har produceret slangepumper i over 40 år. FPSH-CIP slangepumpen kan anvendes til fødevareapplikationer og leverer et flow på 0,5-10 m3/t samt et tryk op til 15 bar. Pumpen kan operere kontinuerligt og tager ikke skade ved tørløb. Den kan anvendes som vakuumpumpe og med det unikke CIP-hjul er det muligt for pumpen at dreje en halv omgang baglæns og herved optimeres tiden, der skal bruges på rengøring og sterilisation. Der er dermed et minimum af vedligeholdelse og det er samtidig nemt og billigt at udskifte slangerne. Den inderste del af slangen leveres i food-grade materiale og afhængigt af medie anvendes som udgangspunkt NR, NBR (og NBR Food), EPDM, Hypalon samt Viton (FKM). Slangen er den eneste del af pumpen, der er i berøring med mediet, hvilket gør den resistent overfor blandt andet mild kemi. Slangepumpen opfylder certifikater såsom EC 1935/2004 og FDA CFR21§177.2600 for kontakt med fødevarer.
Pumperne kan, afhængigt af størrelse, leveres med tilslutninger i plast og rustfrit stål. De er forberedt for montage af eksempelvis en pressostat som alarm for eventuel lækage.