Vi kan ikke få nok af plantefars og flere skifter i stor stil kød ud med planter, for at skåne moder jord. Det udnytter Naturli’ Foods, der står klar med en ny økologisk variant af den populære plantefars. Allerede inden lanceringen blev plantefarsen testet og godkendt af folket – tusindvis af smagsprøver blev uddelt på årets Roskilde Festival.
– Rapport efter rapport viser, at vi hver især gør noget godt for naturen, når vi skifter kød ud med planter. Forbrugerne har taget budskabet til sig og laver en kovending, fordi de er blevet bevidste om, hvor stort et klimaaftryk kødproduktionen sætter på vores jord i forhold til plantebaserede fødevarer. Da vi kom med Naturli’ Hakket – verdens første friske plantefars, som ligger ved siden af hakket oksekød i køledisken og kan erstatte hakket oksekød 1 til 1 – blev kølediskene tømt på rekordtid. Vi har arbejdet hårdt lige siden med at udvikle en økologisk ’søster’ – en velsmagende, økologisk plantefars, som rigtig mange gerne vil have, siger Henrik Lund, direktør i Naturli’ Foods.
Den nye økologiske plantefars er lavet på kikærter – hele råvarer uden tilsætningsstoffer. Udover kikærter er der brugt en økologisk krydderiblanding, økologisk rapsolie, økologisk citronsaft og økologiske loppefrøskaller.
Smagen skal bare være i orden
Den nye fars smager ikke som kød. Den har sin helt egen friske smag og er bl.a. god til at lave burgere, frikadeller og falafler.
– Vi har smagt, justeret, smagt og justeret så mange gange, at vi ikke har tal på det mere. Det har vi gjort i tæt samarbejde med forbrugerne, fordi det bare er så vigtigt, at maden ikke bare er grøn, men at den smager super godt. Selv de mest inkarnerede kødentusiaster bliver både mætte og glade, når de smager produktet. Den nye plantefars fik den sidste grundige test på Roskilde Festival, hvor den fik en flot modtagelse, siger Henrik Lund.
Emballagen er også grøn
Der er tænkt grønt hele vejen rundt. De grønne plastikbakker til den nye fars er lavet af 80 pct. genbrugsplast.
– Vi ser hele tiden på, om vi kan bruge emballage, som er endnu mere miljøvenlig, fordi det er vigtigt for vores jordklode, at vi forsøger at minimere mængden af plastik. Nogle gange kan man ikke få den optimale grønne løsning inden for emballage, men vi forsøger hele tiden at gøre det lidt bedre. Mange små skridt gør en stor forskel på sigt. Det gælder både emballage og plantebaseret mad frem for animalske fødevarer, siger Henrik Lund.
Den økologiske plantefars blev lanceret i køledisken i Føtex og Bilka i sidste uge. I de kommende uger kommer den i udvalgte butikker i Kvickly, Meny og Rema1000 City.