Efterspørgslen på naturlige fødevarer stiger blandt danskerne. Der har fået Arla til at lancere en nye økologisk yoghurt kaldet Arla ØKO KUN, der indeholder yoghurt og 25 procent økologisk frugt og er fri for tilsat sukker og tilsætningsstoffer.
Yoghurten kommer i en variant med smag fra modne ferskner og saftige abrikoser og en en variant med smag fra solmodne, røde bær som morello kirsebær, jordbær, hindbær og solbær.
Det har taget syv måneder og mange forsøg med Arlas smagsdommere at udvikle de to ØKO KUN yoghurter, så de kom til at smage helt rigtigt. Og det er ikke nogen helt nem opgave. For almindeligvis benyttes der både tilsat sukker og tilsætningsstoffer for at give den rigtige smag i yoghurter. Men tålmodigheden vandt, og det lykkedes at skabe en økologisk yoghurt, der udelukkende består af naturlige råvarer i form af ren yoghurt og 25 procent frugt. Det betyder også, at yoghurten smager lidt anderledes end de yoghurter, forbrugerne er vant til.
– Arla ØKO KUN er resultatet af en lang innovationsproces, hvor vi har testet igen og igen. Det er derfor med stor tilfredshed, at vi nu står med et færdigt produkt af så høj en kvalitet. Det har været en sjov oplevelse at udfordre standarderne for fødevareudvikling, og at vi nu er lykkedes med at fremkalde den friske smag og bløde struktur, som kendetegner Arla ØKO KUN. Jeg håber, at danskerne kan smage forskellen og vil sætte pris på de to yoghurters naturlige smag, siger Louise Egsgaard Knudsen, der er Brand Manager for Arla Økologi.