Æg med et højere indhold af D-vitamin, E-vitamin og selen samt en række andre gode næringsstoffer er på vej til de danske forbrugere. Det er Hedegaard Foods, der står bag det nye æg, og potentialet vurderes at være stort både i Danmark og i udlandet. Opskriften er simpel: Hønsene får bedre foder, der er sammensat på en ny måde.
Det nye æg fra Hedegaard Foods hedder “Livskraft” og er primært målrettet +40 gruppen, hvor det højere indhold af D- og E-vitamin, selen og lutein i Livskraft sammenholdt med ægs proteinsammensætning gavner særligt meget.
– Med vores nye viden inden for området kan vi optimere æggets egenskaber yderligere, og potentialet for dansk ægproduktion er enormt, fortæller Ivan Noes Jørgensen, der er administrerende direktør hos Hedegaard Foods.
Ægget forhandles fra starten af det nye år hos Dansk Supermarkeds butikker, herunder Netto, Føtex og Bilka, samt Rema 1000, Magasin og Løvbjerg med flere.