Ny Nordisk Mad har også en anden side – en mere socialt bevidst side. Denne side blev præsenteret på et seminar i forbindelse med Rio+20 arrangeret af Nordisk Ministerråd i samarbejde med FAO.
– Hvordan kan vi gøre vores daglige liv bæredygtigt, og hvordan skaber vi forretningsmuligheder for lokalt landbrug og lokale virksomheder? Dette er en enorm udfordring, men mad og madlavning kan gøre en stor forskel med henblik på at fremme de rurale økonomier, sagde Cecilie Tenfjord-Toftby, svensk medlem af Nordisk Råd, og tilføjede, at vi skal stræbe efter at gøre efterspørgslen på lokale fødevarer til en global trend.
– Ny Nordisk Mad er, at det både er en smart og velsmagende tilgang til mad. Det er sådan man skaber grøn vækst: Ved at gøre det attraktivt at træffe de rigtige valg, sagde den danske klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.
30 procent af udslippet af klimagasser i EU kommer fra fødevareproduktionen, så det er vigtigt at kigge på, hvad vi producerer og hvordan. Her er Ny Nordisk Mad og idealet om at bruge flere lokalt producerede fødevarer og mindre kød helt centralt.