Fra jord til bord får en ny dimension, når restauranten Gemyse åbner i Tivoli den 6. april. Her kan gæsterne nyde en grøntsagsbaseret menu, der én gang for alle vil vise, at grøntsager ikke behøver at være kedelige. I tæt samarbejde med Aarstiderne får Gemyse en stærk økologisk profil med kokken Christoffer Brink ved roret.
Interessen for at spise grønt og bæredygtigt vokser i hastigt tempo. Der skal mindre kød på tallerkenen, og afstanden fra jord til bord skal være så kort som muligt. Med Gemyse, der afløser Nimb Terrasse, ønsker Nimb at give Tivolis gæster mulighed for et grønt og bæredygtigt alternativ uden at gå på kompromis med velsmagen. Tværtimod, mener Gemyses nyansatte køkkenchef, Christoffer Brink, der de seneste år har været Jeppe Foldagers tro væbner på Alberto K såvel som ved Bocuse d’Or i 2013, hvor makkerparret sikrede sølv til Danmark.
”Grøntsager kan tilberedes på et hav af måder, så både smag og tekstur kan varieres i langt højere grad end med fisk og kød. For mig som kok er det motiverende at være med til at vise Tivolis gæster, at grøntsager sagtens kan indtage hovedrollen i måltidet,” siger Christoffer Brink.
Smagsintensiv og delikat mad
Restauranten bliver præget af en afslappet atmosfære. Indretningen bliver elegant rustik med store vinduer, åbne rum, kig ud til Haven og langborde til gæsterne. Maden bliver serveret på bordet i skåle og på fade, så gæsterne får mulighed for at smage alt det, sæsonen har at byde på. Menuen består af seks grønne serveringer til 250 kroner per person. Dertil kan købes kød og fisk, hvis lysten er til det, mens det naturligvis også er muligt at bestille dessert efterfølgende.
”Gemyse er et sted, hvor både børn og voksne kan få stillet deres nysgerrighed og lære mere om deres mads oprindelse. Vi kan mærke, at vores gæster i højere grad efterspørger mere grønt og er blevet bevidste om, hvad de spiser, og hvor det kommer fra. Så Gemyse er et godt supplement til Havens øvrige spisetilbud og den kommende Food Hall i Tivoli Hjørnet,” siger Nimbs general manager, Iben Marburger Juul.
Tæt samarbejde med Aarstiderne
Der skal graves en del grøntsager op af jorden for at mætte restaurantens op til 150 gæster samt de nyindrettede selskabs- og mødelokalers 90 gæster. Derfor har Gemyse indgået et tæt samarbejde med Aarstiderne for at sikre, at køkkenet altid er forsynet med friske kvalitetsgrøntsager i sæson. Målsætning er, at gøre sig fortjent til Det Økologiske Spisemærkes sølvmærke, som gives til restauranter, hvor 60-90 procent af råvarerne er økologiske.