De danske slagterier skal slippe billigere, når det offentlige kommer på kontrolbesøg. Fødevareminister Dan Jørgensen (S) vil sammen med svineslagterierne sætte udgifterne til den offentlige kontrol ned med op til 25 millioner kroner over de næste fire år.
– Slagteriernes konkurrenceevne er under hårdt pres, og derfor er jeg glad for, at vi kan spare slagterierne for op til 25 millioner kroner i kødkontrollen, siger Dan Jørgensen, der også har taget initiativ til et såkaldt nabotjek, der skal sammenligne kødkontrollen i Danmark set i forhold til kontrollen i vores nabolande.
Sammenligningen skal se på implementering af EU-regler, eksportkrav og kontrolomkostninger for ad den vej at pege på muligheder for, at kontrollen kan blive endnu bedre og billigere.
Kødkontrol, der udføres af Fødevarestyrelsen, spiller en stor rolle for de danske slagterier. Styrelsens garanti for, at produkterne har en høj fødevaresikkerhed giver adgang til eksportmarkeder for milliarder.
Kontrollen koster hvert år svine-, kreatur- og fjerkræslagterierne samlet op mod 250 mio. kr.