Allerede for to år siden kunne FødevareFOKUS fortælle om et af Danmarks første mikromejerier i Humlebæk. Men det skulle ikke gå helt så glat som initiativtagerne havde ønsket. Blandt andet fordi hovedentreprenøren bag byggeriet gik konkurs. Og det var kun én af mange problemer, som ægteparret Mette og Brian Nørtoft måtte kæmpe med, efter de for egne midler gik i gang med at opføre mikromejeriet på Hørsholmvej i Humlebæk.
Mejeriet holder åbent hus Skærtorsdag og Langfredag mellem klokken 10 og 16, og det bliver første og eneste gang publikum kan besøge produktionsdelen af det lille mejeri.
– Visionen med Humlebæk Mikro Mejeri er at producere og forhandle de glemte danske oste, fortæller mejerist og ostehandler Brian Nørtoft, der nævner oste som Havarti, Esrom, Fynbo, Maribo, Elbo og Tybo, der for 50 år siden blev forhandlet i enhver dansk ostebutik.
Han påpeger, at ostene skal produceres efter de gode gamle fremstillingsmetoder.
– De skal have tid til at udvikle den gode smag, og vi vil også fremstille godt gammeldags smør og frisk flødeis, alt sammen baseret på fuldfed frisk fløde.
Som nævnt vil produktionslokaler og lager fremover være lukket for offentlig adgang, men det bliver muligt, at kigge ind på produktionen fra mikromejeriets showroom, der er udformet som en cirkelrund skæreost. Dette showroom vil være åbent for besøg, ostesmagninger, vinsmagninger og foredrag. I sommerhalvåret vil der tillige være udsalg af hjemmelavet flødeis i vaffel, bæger eller bøtte.
Produkterne fra Humlebæk Mikro Mejeri skal ellers primært sælges fra ægteparrets butik på Humlebæk Strandvej, der også forhandler andre oste samt vin, specialøl, og hvad der ellers hører med til et godt ostebord.