Hos Easyfood A/S i Kolding produceres der bogstaveligt talt brød og kager i lange baner. Det er alt fra pølsehorn og pizzasnegle til kanelsnegle, muffins og ”fristelser” til tankstationer, restauranter, kantiner og butikker.
Bagværket leveres dybfrossent enten som helt færdigbagte produkter eller til ”bake off”, som skal færdigbages. Og det er mange kager og brød, det drejer sig om. Eksempelvis bliver der i 2018 leveret cirka 60 millioner færdige pølsehorn fra Easyfood til diverse kunder.
Produktion i kontinuerlig proces
Produktionen, der sker i en kontinuerlig proces, starter med, at dejen blandes i store dejæltere, hvor hovedingredienserne mel og vand doseres automatisk og småingredienser tilsættes manuelt. I alt æltes der cirka 1.500 kg dej i timen.
Efter æltningen udrulles dejen på et bånd, hvorefter produktionsprocessen kører kontinuerligt, til de færdige produkter er frosset og pakket. Ud fra den udrullede dej formes de enkelte brød/kager i automatiske specialmaskiner og sættes derefter til hævning i et rasterskab, hvor de enkelte bageplader kører igennem ved en temperatur på 28°C og 83 procent luftfugtighed. Efter hævningen fortsætter produkterne enten til bagning eller direkte til frysning og emballering.
Maskinerne, der former og håndterer de enkelte produkttyper, er specialfremstillede og leveret af firmaet Letech Machines A/S i Slagelse, som har udviklet maskinen for og i et samarbejde med Easyfood A/S og Lenze A/S, der har leveret et samlet system for motion bestående af servodrev, servomotorer, gear, styresystem og HMI. Lenze A/S har i den forbindelse samarbejdet med Kolding Instrumentservice, der foretager løbende vedligehold på anlægget.
Efter ilægningen af dejen i de fyldte papirforme sættes disse tilbage på transportbåndet og fortsætter til rasterskabet.
– Hos Easyfood A/S satser vi på kvalitet, service og stabilitet og på, at vor produktion kører uden u-planlagte stop. Derfor har vi, fra vi i 2000 installerede vort første produktionsudstyr, anvendt Lenze-udstyr i vore maskiner og transportanlæg, fortæller technical manager Svend Østergaard, Easyfood A/S, der har været med helt fra firmaets start i 2000.
Specialudviklede og flytbare maskiner
– Maskinerne, der håndterer og former de enkelte produkter, er udviklet specielt til vores produktion. Disse maskiner er opbygget på et fundament med hjul, så de let kan flyttes og udskiftes afhængigt af de produkter, der skal produceres, fortsætter Svend Østergaard.En af de nyeste specialmaskiner er en maskine, der anvendes til produktion af ”Fristelser”, der er et af Easyfoods mest succesrige produkter. ”Fristelserne” er populært sagt tre gærsnegle med fyld, der bages sammen i en papirform. Før dejen kommer til maskinen, er den udrullet i tre ”roulader” med frugtfyld, kanel/sukkerfyld, creme mv.
De tre ”roulader” kører samlet ind i maskinen, hvor de fremføres ved hjælp af synkronservomotorer af typen SVM MCS06I41-RS0B0 fra Lenze A/S. Samtidigt hermed flyttes papirformene fra et magasin til et indexbord i maskinen med plads til 12 papirforme.Den korrekte dejmængde afskæres af de tre ”roulader” ved hjælp af en roterende kniv og lægges i papirformene på indexbordet.
De fyldte papirforme sættes herefter tilbage på transportbåndet og fortsætter til rasterskabet. Rotering af kniv og indexbord samt håndtering af papirforme sker ligeledes ved hjælp af synkronservomotorer fra Lenze A/S. Alt dette sker med en hastighed på tre færdige ”Fristelser” i sekundet.Maskinens funktioner styres af en PLC-Motion controller og servodrev anbragt i et skab under maskinen samt fra et HMI-panel med indbygget pc fra Lenze A/S, der har leveret det samlede system for motion.
Store udfordringer ved bagerimaskiner
– Ved udvikling af maskiner til bageriindustrien er der store udfordringer med hensyn til konsistensen af dej med creme eller andre typer af fyld. Det har også været tilfældet med denne maskine, som skal håndtere meget sukkerholdig dej og hård eller blød creme som fyld.Ved at regulere på fremføringshastigheden skal den afskårne dejmængde kunne justeres, og endvidere skal maskinen, der er udviklet til ét bestemt produkt, kunne omstilles til flere produktvarianter, fortæller administrerende direktør Lejf Rasmussen, Letech Machines A/S, der siden 1990 har udviklet og fremstillet specialmaskiner hovedsageligt til emballage, fødevarer og farmaindustrien.