Ved den årligt tilbagevendende begivenhed, Fødevaredagen, blev landets madhåndværkere hyldet. Vinderen af Kantineprisen 2019 gik til Trelleborg Sealing Solutions i Helsingør.
Kantineprisen går i år til Malte Sejer Sørensen, der er Head of Gastronomy i virksomheden Trelleborg Sealing Solutions i Helsingør.
De andre nominerede kantiner – PKA i Hellerup, der har Thomas Starcke, køkkenchef hos Meyers C. Catering, ved roret, og Riantics i Arden ved kantineleder Line Bonnerup – havde også været værdige vindere af prisen. For alle de nominerede køkkener repræsenterer et højt, fagligt niveau, og gæsterne bliver inspireret og udfordret dagligt.
Lone Marie Eriksen, der er chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer og med i juryen til kantineprisen, fortæller om kåringen:
– Trelleborg Sealing Solutions er den helt rigtige vinder af årets Kantinepris. Malte Sejer Sørensen formår – sammen med sit team – at sætte barren meget højt. Kantinen arbejder aktivt med FN’s verdensmål, og Malte tager i den grad stilling til alt lige fra valg af lokale leverandører, egen forarbejdning og prioritering af sæsonens lokale råvarer. Det er en glæde at opleve det gode håndværk, den store arbejdsglæde, den høje grad af faglig stolthed og meget høje standarder i smagsoplevelserne i den mad, kantinen leverer.
Glad vinder
– Jeg er megastolt over at vinde prisen sammen med mine medarbejdere. Vi sætter barren meget, meget højt og planlægger menuen nøje i forhold til sæson, ligesom vi også sparrer meget med gæsterne, siger Malte Sejer Sørensen, der er Head of Gastronomy i virksomheden Trelleborg Sealing Solutions i Helsingør. Med Kantineprisen vil Landbrug & Fødevarer gerne belønne de fagfolk, der er ekstremt dygtige madhåndværkere.
– De leverer alle måltidsoplevelser af meget høj standard og arbejder tæt sammen med lokale leverandører. Niveauet løfter sig hele tiden, der stilles nye krav til køkkenerne om bæredygtighed og en grønnere retning samtidig med, at det høje, kulinariske niveau opretholdes, og de spisende gæster føler sig i centrum, siger Lone Marie Eriksen.
Ud over Kantineprisen, uddeler Landbrug og Fødevarer en række andre priser, der hylder de danske madhåndværkere:
Frugt- og grøntprisen
Ekstraordinært fokus på kundeoplevelse og iscenesættelse af frugt og grønt lokker flere af de sprøde sager i forbrugernes indkøbskurve. Og det indkasserer også en Frugt- og grøntprissejr til Netto i Hornbæk og Meny Domus Vista på Frederiksberg.
Slagterprisen
Slagter Christiansen fra Fanø og Meny Mågebakken i Odense løb i år med sejren af de eftertragtede Slagterpriser. Fælles for vinderne er, at de er særligt skarpe på håndværkstraditionerne – til gavn for den gode smag.
Mejeriprisen
Butikker, der frister kunderne med mejeriprodukter på hele kunderejsen, er fællesnævneren for årets to vindere af Mejeriprisen. Meny i Aalborg SV og Aldi i Aabybro løb med sejren.
Økologiske Køkkenroser
Fokus på målgruppe, måltidsoplevelse og brug af årstidens råvarer belønner fire køkkener med prisen ’De Økologiske Køkkenroser’. Prisen hylder fagfolk, der slår et ekstra slag for økologien.