• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevarer

  • Brød og kager
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Foodservice, catering og restauranter
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt, grønt og landbrug
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed og hygiejne
  • Konfekture, sukker og snacks
  • Kvalitetsstyring og certificering
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring, økonomi og personalia
  • Mejeriprodukter
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Emballage og pakkemaskiner
  • Politik, lovgivning og EU
  • Råvarer, halvfabrikata og ingredienser
  • Økologi

Detailhandel og en grosFødevaresikkerhed og hygiejneMiljø og sundhed14. 06. 2019 | Peter Friis

Listeriakontrol skal løfte fødevaresikkerheden i specialbutikker

Detailhandel og en grosFødevaresikkerhed og hygiejneMiljø og sundhed14. 06. 2019 By Peter Friis

Listeria forekommer naturligt i miljøet og er ofte svær at bekæmpe.

Fødevarestyrelsen besøger 500 butikker frem mod nytår i en indsats mod listeriabakterier

Det næste godt halve år får 500 slagter- og fiskeforretninger, delikatessebutikker og andre specialbutikker ekstraordinært besøg af Fødevarestyrelsen. Her skal eksperterne se nærmere på, om virksomhederne har styr på listeria og ikke sender bakterien med ud til deres kunder.
Hvert år bliver omkring 50 forbrugere smittet med listeria. Omkring en fjerdedel af patienterne dør – ofte fordi de i forvejen er svækkede.
– Listeria er en bakterie, der forekommer naturligt i miljøet. Når først listeria er kommet ind i virksomheden har den en særlig evne til at etablere sig i produktionsmiljøet, og den kan være svær at få bugt med igen. På vores kontrolbesøg skal vi i første omgang vejlede virksomhederne og så kontrollere, om de har styr på, hvordan de håndterer listeriarisikoen, forklarer Annette Perge, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.
Listeriabakterien er en særlig udfordring for detailhandlen, fordi den trives i både koldt og iltfattigt miljø. Dermed har bakterien gode betingelser for at overleve blandt vakuumpakket laks, rullepølse og andre fødevarer med lang holdbarhed. Endvidere har det vist sig særligt svært for mange fødevarevirksomheder at få bugt med bakterien, der let kan gemme sig i pålægsmaskiner og andet udstyr, selv efter grundig rengøring.
Fødevarestyrelsen har de senere år haft fokus på håndteringen af listeriabakterien i blandt andet kødpålægs- og fiskevirksomheder samt i institutionskøkkener, der fremstiller mad til blandt andet de ældre på plejehjem og patienter på hospitalerne.

Skrevet i: Detailhandel og en gros, Fødevaresikkerhed og hygiejne, Miljø og sundhed

 

Seneste nyt fra redaktionen

Takeaway-app genererer trecifret millionomsætning

Foodservice, catering og restauranterTop11. 12. 2019

Danske restauranter har de seneste år fået endnu et ben at stå på i deres markedsføring. I 2019 har restauranter i København alene omsat for mere end en kvart milliard kroner igennem takeaway-appen Wolt. Takeaway-industrien vokser i Danmark. Det mærker man tydeligt hos Wolt. Virksomheden kan nu

Flere sprøjtemidler forbydes i EU

Frugt, grønt og landbrugFødevareproduktionPolitik, lovgivning og EU11. 12. 2019

Efter stort pres fra Danmark er det lykkedes at få vedtaget et EU-forbud mod brug af chlorpyrifos og chlorpyrifos-methyl, der er mistænkt for at skade arveanlæggene og hjernens udvikling hos børn og fostre, skriver Miljø- og fødevareministeriet i en pressemeddelelse. Sprøjtemidlerne chlorpyrifos og

Klima, miljø og dyrevelfærd i fokus

AktueltDetailhandel og en grosPolitik, lovgivning og EU11. 12. 2019

Indlæg af direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd i LevnedsmiddelBladet. Statsminister Mette Frederiksen opfordrer erhvervslivet – branche for branche – til at etablere klima-alliancer. Som oplæg til en klima-alliance om en grønnere dagligvarehandel har DSK tidligere på året udarbejdet en

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

AktueltDetailhandel og en grosFoodservice, catering og restauranterForskning og uddannelse11. 12. 2019

Den stigende efterspørgsel på velsmagende færdigretter stiller nye krav til fødevareindustrien. Teknologisk Institut vil klæde branchen på med optimerede teknologier til processering, emballering og tilberedning. Tidligere havde færdigretter et broget ry og blev primært forbundet med kopnudler og

Et fad – tre whiskyer

Drikkevarer10. 12. 2019

Nyborg Destilleri lancerer ny whisky-trilogi der giver whiskyelskere mulighed for at følge udviklingen af en whisky fra samme fad i en periode på tre år. Den nye økologiske whisky har ligget på et gammelt Oloroso sherry fad og får navnet ”Barely Legal”, og der er kun tappet 227 flasker. ”Barely

Bredt produktprogram af kvalitetsventiler

Fødevareproduktion09. 12. 2019

Iversen Trading i Brabrand samarbejder med spanske Genebre, som kan tilbyde et bredt produktprogram af kvalitetsventiler samt tilbehør. Deres kugleventiler leveres både med fuld eller reduceret lysning med V-port og i størrelserne ½″ til 12. Ventilerne fås som todelte, tredelte samt med flanger og

Tilbagegang for dansk øko-eksport

AktueltFrugt, grønt og landbrugFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi09. 12. 2019

Danmarks Statistik har netop offentliggjort eksporttallene for økologiske varer, som viser en mindre tilbagegang fra 3 mia. kr. i 2017 til 2,9 mia. kr. i 2018. Det er et fald på 1,6 pct. i forhold til året før. Men det er en mindre tilbagegang end den generelle eksport, som i 2018 fik et fald på 2,9

Madklubben har succes med grøn buffet

Foodservice, catering og restauranterTop09. 12. 2019

Madklubben har fået succes med deres Food Club-koncept, hvor det klassiske buffetudvalg er skiftet ud med et koncept, hvor grønne retter har forrang, og hvor køkkenprocenten levner plads til et større fokus på råvarekvalitet. Af Lars Roest-Madsen - Fotos: PR Lange baner af kød i kedelig

Græsk Food Expo samler det sydøstlige Europa

Messer og konferencer09. 12. 2019

1350 udstillere, både græske og internationale, mødes i Athen i dagene d. 7. marts til d. 9. marts til en af de førende fødevaremesser i Sydøst Europa. Når detail-, HoReCa- og foodservicebranchen samles i Grækenland i det nye år, er det til positive takter. Flere udstillere og flere besøgende har

Hvorfor kan danskerne fortsat købe pantfrie dåseøl?

DrikkevarerEmballage og pakkemaskinerMiljø og sundhed09. 12. 2019

Miljøministeren vil, som mange af sine forgængere på posten, gøre en indsats for at minimere antallet af dåser, der bliver smidt i naturen. Stort set hver eneste dåse, som Danmarks Naturfredningsforening har fundet i naturen de seneste år, har været købt uden pant. Det ønsker miljøminister Lea

Tilmeld Nyhedsbrev

Arkiv over seneste nyhedsbreve
 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Nyt økologisk te-koncept

  • Beckhoff Automation ApS

    Ny medarbejder pr. 1/12-2019

  • Beckhoff Automation ApS

    Rejsegilde i Beckhoff Automation

  • Bureau Veritas Certification

    Kickstart 2020 på Bureau Veritas Kick Off Seminar | Towards a Sustainable Future

  • Alflow Scandinavia A/S

    Sådan kører I flere linjer simultant i samme system – uden risiko for krydskontaminering

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Måltidspandekager med vegetarisk fyld og kaffe-soya

  • Beckhoff Automation ApS

    15 år i Danmark

  • Buhl & Bønsøe

    Gratis seminar: Få ny eller opdateret viden om ph-målinger

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Brug dine kafferester til julelækkerier

  • Beckhoff Automation ApS

    Ny medarbejder til Beckhoff Automation

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Takeaway-app genererer trecifret millionomsætning

    11.12.2019

  • Flere sprøjtemidler forbydes i EU

    11.12.2019

  • Klima, miljø og dyrevelfærd i fokus

    11.12.2019

  • Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

    11.12.2019

  • Et fad – tre whiskyer

    10.12.2019

  • Bredt produktprogram af kvalitetsventiler

    09.12.2019

  • Tilbagegang for dansk øko-eksport

    09.12.2019

  • Madklubben har succes med grøn buffet

    09.12.2019

  • Græsk Food Expo samler det sydøstlige Europa

    09.12.2019

  • Hvorfor kan danskerne fortsat købe pantfrie dåseøl?

    09.12.2019

  • På vej mod bæredygtigt øl

    09.12.2019

  • Danskerne vil have nem og sund mad

    09.12.2019

  • Erfaren elektronikmand til ODU Denmark

    09.12.2019

  • Afgiften på bæreposer og engangsservice tredobles i finanslov

    06.12.2019

  • Vi skal gå forrest i kampen om sunde fødevarer

    05.12.2019

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk

Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk

Privatlivspolitik
Denne hjemmeside benytter cookies.Acceptér Reject Læs mere om vores brug af cookies her:Brug af cookies
Cookies

Necessary Always Enabled