For to år siden satte Landbrug & Fødevarer gang i et projekt, der skulle vise, at vi kan få mere ud af de ressourcer, vi har. Nu slutter ringen. Landbrug & Fødevarer er parate til at give Pisner-øllen tilbage til befolkningen.
Hvad der kommer ind, skal også ud, plejer man at sige. Sådan var det også på Roskilde Festival i 2015, hvor vejret var godt, og gæsterne skyllede massevis af øl ned. Landbrug & Fødevarer opsamlede ved en række urinaler 54.000 liter urin fra gæsterne. Idéen var at bruge urinen som gødning til ny øl, i stedet for bare at hælde det i kloakken.
– Jeg håber, at vi med Beercycling-projektet har vist vejen for danske forbrugere og virksomheder. Vi skal mætte flere og flere munde i hele verden. Derfor har vi alle brug for at tænke over, hvordan vi bedst kan bruge de ressourcer, vi har til rådighed. Jeg glæder mig til at give øllen tilbage til folket, siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, der vil være vært ved et event tirsdag den 27. juni klokken 16.00 foran Axelborg, lige overfor hovedindgangen til Tivoli.
I den kommende uge frem mod dagen vil Landbrug & Fødevarer med annoncer i aviser, bannerreklamer og annoncering på de sociale medier vise, at vi kan bruge vores ressourcer bedre. I stedet for at hælde urin i kloakken, kan det bruges som værdifuld næring.
– Vi har fået mange henvendelser fra folk, der gerne vil smage den øl, de selv har bidraget til. Det mener jeg faktisk, de har krav på. Derfor glæder jeg mig til at give øllen tilbage, når vi deler Pisner ud. Vi trækker lidt festivalstemning ind til København for en enkelt eftermiddag og alle er velkomne, siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.
De 54.000 liter urin, blev til 12 tons maltbyg, som nu er blevet til 50.000 Pisnere.
– Der findes vel næppe noget mere håndgribeligt eksempel på cirkulær økonomi end at have en øl i hånden, siger Karen Hækkerup.