Fem stjernekokke har været i gang med træningen hele sommeren og nu bliver publikum så inviteret med helt ind til kødgryderne, når den nye danske Bocuse d’Or-kandidat skal findes.
I januar vandt Danmark guld ved Bocuse d’Or, da Kenneth Toft-Hansen fra nyligt genåbnede Svinkløv Badehotel imponerede dommerpanelet i Lyon. Det gjorde han med hjælp fra hans træner Rasmus Kofoed fra Geranium, assistent Christian Wellendorf der siden er blevet udnævnt til holdkaptajn på Kokkelandsholdet og så ved en helt særlig 3D teknologi.
De fem kokke har altså en stor kokkehue at udfylde og de har derfor brugt sommeren på at lede efter de helt rigtige krydderurter, ingredienser, leverandører og så har de har fået udviklet specialforme og fade, som maden skal præsenteres i, foran et stort publikum på dette års Bite Copenhagen i Bella Center onsdag d. 28. juni.
Mens vi andre har nydt solen på stranden, har Tommi Friis, Hotel- og Restaurant Fru Larsen, Brian Pedersen, Atelier 85, Ronni Mortensen, Geranium, Patrick Godborg, Babette og Christoffer Brink, tidl. Frank trænet på en toretters menu i fuld kampuniform. Deltagerne skal tilberede to retter: en med rødtunge og kongekrabbe og en med lammehjerte og det er gået hedt for sig i den danske sommervarme.
– Når vi træner op til Bocuse d’Or, skal alt være som på dagen, siger Tommi Friis, med henvisning til den danske hedebølge og den varme kokkeuniform.
Ronni Mortensen fra Geranium ser frem til konkurrencen, som han har snuset til to gange tidligere, dog ikke med sig selv i hovedrollen.
– Jeg har været med ved Bocuse d’Or som assistent to gange, og det var helt vildt hårdt, men det fede ved konkurrencen er, at du træner så lang tid frem imod et mål. Du ved, hvad du har med at gøre, siger han.
Hvis du vil med til konkurrencen, der skal sende vinderen til den europæiske kvalifikationsrunde i Tallin, Estland, i juni 2020, skal du blot registrere dig via Bite Copenhagen – det er gratis.
FødevareFOKUS skal hilse fra kokkene og sige, at de håber, at så mange som muligt vil komme og heppe.
Program for udvælgelseskonkurrencen d. 28. august
Kl. 09.00: Konkurrencen starter
Kl. 13.50 – 15.15: Retterne præsenteres
Kl. 16.30 (ca.): Præmieoverrækkelse
Kl. 17.00 – 18.00: Reception