• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevarer

  • Brød og kager
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Foodservice, catering og restauranter
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt, grønt og landbrug
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed og hygiejne
  • Konfekture, sukker og snacks
  • Kvalitetsstyring og certificering
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring, økonomi og personalia
  • Mejeriprodukter
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Emballage og pakkemaskiner
  • Politik, lovgivning og EU
  • Råvarer, halvfabrikata og ingredienser
  • Økologi

Kød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedPolitik, lovgivning og EU09. 08. 2019 | Peter Friis

Klima handler ikke kun om at begrænse kødproduktion

Kød, fisk og fjerkræMiljø og sundhedPolitik, lovgivning og EU09. 08. 2019 By Peter Friis

Klimaet handler om andet end kødproduktion. (Arkivfoto).
FN’s klimapanel konkluderer, at landbruget spiller en afgørende rolle I udledningen af drivhusgasser. Fødevareminister Mogens Jensen vil arbejde for en hurtig og klimavenlig omstilling af dansk landbrug.

Vores fødevarer fra jord til bord står for mellem 21 og 37 procent af de globale menneskeskabte udledninger af drivhusgas. Heraf kommer den største del fra landbrug, viser en ny rapport fra FN’s klimapanel, IPCC. Fødevareminister Mogens Jensen hilser rapporten velkommen og støtter tanken om, at verdens landbrug og fødevareproduktion skal være meget mere klimavenlig.
– Vi kan ikke bare fortsætte ned ad den samme vej. Landbruget og fødevaresektoren er nødt til at omstille sig til en mere klimavenlig produktion, og det er derfor positivt, at erhvervet selv har udmeldt meget ambitiøse klimamålsætninger. Vi skal passe bedre på klimaet, og vi skal bruge hele værktøjskassen for at understøtte landbrugets omstilling, siger Mogens Jensen, der overfor flere medier påpeger, at det ikke nødvendigvis betyder, at det danske landbrug skal skære ned på produktionen af kød.
– Først og fremmest handler det jo om, at den produktion, vi har, bliver mere grøn. Det er ikke noget mål at producere mindre, hvis der bliver produceret bæredygtigt, siger fødevareministeren, der tilføjer, at dansk landbrug allerede ligger godt set med grønne briller.
– Vi og landbruget skal i fællesskab tage arbejdshandskerne på og omstille fødevareproduktionen i en grøn retning. For eksempel skal landbrugsstøtten bruges til at give landmænd incitament til at producere mere bæredygtigt, mens en jordreform skal understøtte udtagning af landbrugsjord og skabe ny natur, siger Mogens Jensen.
FN’s klimapanel understreger i rapporten, at tidlig handling er afgørende. Samtidig peges på en række løsningsmuligheder, hvor mange vil have synergier til bæredygtighed generelt.
– Mange danskere er bevidste om, at mindre kød bidrager til en grønnere verden, og det er positivt, at danskerne selv tager affære og spiser mere klimavenligt, siger Mogens Jensen.
Fødevareministeren er den 29. og 30. august vært for det internationale fødevaretopmøde World Food Summit 2019 i København. Her er temaet bæredygtig fødevareproduktion og fødevareforbrug. Det politiske formål med afholdelsen af topmødet er at etablere en platform for ledere, som vil være med til at transformere det globale fødevaresystem til et bæredygtigt og sundt fødevaresystem.

Skrevet i: Kød, fisk og fjerkræ, Miljø og sundhed, Politik, lovgivning og EU

 

Seneste nyt fra redaktionen

Et fad – tre whiskyer

Drikkevarer10. 12. 2019

Nyborg Destilleri lancerer ny whisky-trilogi der giver whiskyelskere mulighed for at følge udviklingen af en whisky fra samme fad i en periode på tre år. Den nye økologiske whisky har ligget på et gammelt Oloroso sherry fad og får navnet ”Barely Legal”, og der er kun tappet 227 flasker. ”Barely

Bredt produktprogram af kvalitetsventiler

Fødevareproduktion09. 12. 2019

Iversen Trading i Brabrand samarbejder med spanske Genebre, som kan tilbyde et bredt produktprogram af kvalitetsventiler samt tilbehør. Deres kugleventiler leveres både med fuld eller reduceret lysning med V-port og i størrelserne ½″ til 12. Ventilerne fås som todelte, tredelte samt med flanger og

Tilbagegang for dansk øko-eksport

AktueltFrugt, grønt og landbrugFødevareproduktionMiljø og sundhedØkologi09. 12. 2019

Danmarks Statistik har netop offentliggjort eksporttallene for økologiske varer, som viser en mindre tilbagegang fra 3 mia. kr. i 2017 til 2,9 mia. kr. i 2018. Det er et fald på 1,6 pct. i forhold til året før. Men det er en mindre tilbagegang end den generelle eksport, som i 2018 fik et fald på 2,9

Madklubben har succes med grøn buffet

Foodservice, catering og restauranterTop09. 12. 2019

Madklubben har fået succes med deres Food Club-koncept, hvor det klassiske buffetudvalg er skiftet ud med et koncept, hvor grønne retter har forrang, og hvor køkkenprocenten levner plads til et større fokus på råvarekvalitet. Af Lars Roest-Madsen - Fotos: PR Lange baner af kød i kedelig

Græsk Food Expo samler det sydøstlige Europa

Messer og konferencer09. 12. 2019

1350 udstillere, både græske og internationale, mødes i Athen i dagene d. 7. marts til d. 9. marts til en af de førende fødevaremesser i Sydøst Europa. Når detail-, HoReCa- og foodservicebranchen samles i Grækenland i det nye år, er det til positive takter. Flere udstillere og flere besøgende har

Hvorfor kan danskerne fortsat købe pantfrie dåseøl?

DrikkevarerEmballage og pakkemaskinerMiljø og sundhed09. 12. 2019

Miljøministeren vil, som mange af sine forgængere på posten, gøre en indsats for at minimere antallet af dåser, der bliver smidt i naturen. Stort set hver eneste dåse, som Danmarks Naturfredningsforening har fundet i naturen de seneste år, har været købt uden pant. Det ønsker miljøminister Lea

På vej mod bæredygtigt øl

DrikkevarerMiljø og sundhed09. 12. 2019

Bryggerierne tog i 2019 nye, markante skridt hen imod at mindske deres klimabelastning. I sommer rullede Carlsberg ud med en gigantisk opvaskemaskine på blandt andet Roskilde Festival, så festivalfolket kunne nyde fadøllet i genbrugskrus. Royal Unibrew har netop lanceret sine økologiske

Danskerne vil have nem og sund mad

Miljø og sundhed09. 12. 2019

Det skal gå stærkt og være bekvemt, når danskerne laver mad, men det behøver ikke være på bekostning af sundheden. Det viser en ny undersøgelse, som Megafon har foretaget for Fuldkornspartnerskabet. 41% af danskerne siger nemlig, at madlavning skal være hurtig og nem. Ud over, at danskerne gerne

Erfaren elektronikmand til ODU Denmark

FødevareproduktionMarkedsføring, økonomi og personalia09. 12. 2019

Det er næppe gået mange branchefolk forbi, at ODU har været yderst udadvendt på messer og konferencer i Danmark hen over de seneste par år. Det har givet en række fine kundekontakter, ligesom det har genereret spændende og ofte kundespecifikke løsninger. For at kunne sikre en kompetent

Afgiften på bæreposer og engangsservice tredobles i finanslov

AktueltDetailhandel og en grosEmballage og pakkemaskinerPolitik, lovgivning og EU06. 12. 2019

Det bliver dyrere for danskerne at købe en indkøbspose varerne fra supermarkedet. Som en del af finansloven for næste år bliver afgiften på bæreposer tredoblet for at bidrage til finansieringen af velfærden og mindske plastforbruget, som der står i aftaleteksten. I dag er afgiften på bæreposer af

Tilmeld Nyhedsbrev

Arkiv over seneste nyhedsbreve
 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Beckhoff Automation ApS

    Ny medarbejder pr. 1/12-2019

  • Beckhoff Automation ApS

    Rejsegilde i Beckhoff Automation

  • Bureau Veritas Certification

    Kickstart 2020 på Bureau Veritas Kick Off Seminar | Towards a Sustainable Future

  • Alflow Scandinavia A/S

    Sådan kører I flere linjer simultant i samme system – uden risiko for krydskontaminering

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Måltidspandekager med vegetarisk fyld og kaffe-soya

  • Beckhoff Automation ApS

    15 år i Danmark

  • Buhl & Bønsøe

    Gratis seminar: Få ny eller opdateret viden om ph-målinger

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Brug dine kafferester til julelækkerier

  • Beckhoff Automation ApS

    Ny medarbejder til Beckhoff Automation

  • Beckhoff Automation ApS

    Ny medarbejder til Beckhoff Automation

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Et fad – tre whiskyer

    10.12.2019

  • Bredt produktprogram af kvalitetsventiler

    09.12.2019

  • Tilbagegang for dansk øko-eksport

    09.12.2019

  • Madklubben har succes med grøn buffet

    09.12.2019

  • Græsk Food Expo samler det sydøstlige Europa

    09.12.2019

  • Hvorfor kan danskerne fortsat købe pantfrie dåseøl?

    09.12.2019

  • På vej mod bæredygtigt øl

    09.12.2019

  • Danskerne vil have nem og sund mad

    09.12.2019

  • Erfaren elektronikmand til ODU Denmark

    09.12.2019

  • Afgiften på bæreposer og engangsservice tredobles i finanslov

    06.12.2019

  • Vi skal gå forrest i kampen om sunde fødevarer

    05.12.2019

  • Færrest pesticidrester i dansk frugt og grønt

    04.12.2019

  • Naturlig desinfektion med UV-lys

    04.12.2019

  • Kokketøj lavet af gamle flasker

    04.12.2019

  • Gourmetkok og lokal slagter bag nye kvalitetspølser

    04.12.2019

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk

Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk

Privatlivspolitik
Denne hjemmeside benytter cookies.Acceptér Reject Læs mere om vores brug af cookies her:Brug af cookies
Cookies

Necessary Always Enabled