Hvert år smider danske husstande over 260 tons madvarer ud. Det er især grøntsager, frugt og flydende mejeriprodukter som mælk og fløde, der ryger i skraldespanden. Det viser en ny undersøgelse fra Karolines Køkken. Men det er sund fornuft at bruge rester fra madvarer, som du allerede har i køleskabet i stedet for at købe nyt. Det mener Karolines Køkken, der er klar med en løsning på problemet. Initiativet hedder Tøm Køleskabet og kan fås gratis i Karolines Madklub.
. Det er både sund fornuft og god madøkonomi at bruge resterne fra køleskabet i stedet for at købe nyt. Faktisk smider hver familie mad ud for over 7.000 kr. hvert år. Så der er også penge at spare i husholdningen ved at blive bedre til at bruge alle råvarerne, fortæller Kristian Spaabæk, Brand Manager hos Karolines Køkken, og påpeger, at danskerne typisk mangler inspiration til, hvordan de fx skal få brugt de sidste rester af grøntsagerne og den sidste slat fra mejeriprodukterne. Og netop her kan Karolines Køkken med vores mere end 4.000 opskrifter være til hjælp. Derfor har vi udviklet en ny funktion i Karolines Madklub, der giver forslag til hvilke retter, du kan lave, baseret på de ting, du allerede har i køleskabet, siger og forklarer, at man blot indtaste hvilke madvarer, der er i køleskabet. Så kommer der forslag til opskrifter, som indeholder flest mulige af disse ingredienser.
– Kød og fisk er fortsat hovedingrediensen, når de fleste danskere planlægger et måltid. Og derudover kommer kød og fisk ofte i pakninger, der passer til mængden du bruger i ét måltid. Derfor får man automatisk brugt det hele modsat fx en pose gulerødder, hvor du ofte bruger et par stykker, eller en madlavningsfløde, hvor du måske ikke bruger en hel karton ad gangen, siger Kristian Spaabæk og fortsætter:
– Den nye funktion i Karolines Madklub indeholder opskrifter med de madvarer, danskerne typisk har på hylderne i køleskabet. Med Tøm Køleskabet bliver det derfor lettere at få brugt alle madvarerne i køleskabet, samtidig med at du bliver inspireret til nye retter og en mere varieret kost, mener Kristian Spaabæk.