Slagterprisen 2016 er delt i to, så der igen i år er to kategorier, man kan vinde prisen i. Den ene pris går til slagtere i dagligvarebutikker og den anden går til private slagtere. Der er tre nominerede i hver kategori. De nominerede er alle dygtige håndværkere med høje krav til kvalitet, stort kendskab til kødet og øvrige råvarer i produktionen og ikke mindst med stort fokus på god betjening og vejledning af kunderne.
Hanne Castenschiold, der er Landbrug & Fødevarers repræsentant i juryen, siger:
”Det giver rigtig god mening at uddele to priser. Der er forskellige vilkår, arbejdsforhold og udfordringer for slagtere i henholdsvis dagligvarebutikker og hos private slagtere, og derfor uddeler vi fortsat to priser,” siger Hanne Castenschiold, chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer.
Det var de små marginaler, der afgjorde, hvem der blev nomineret i det stærke felt af indstillede kandidater. Juryen var enig i, at de seks havde lige det ekstra, der berettiger til en nominering til Slagterprisen.
De nominerede i kategorien ’Slagtere i dagligvarebutikker’ er slagtermestrene Thor Bak fra Meny Aalborg, Christian Niedoborski fra Kvickly Albertslund og
Søren Holmegaard fra Bilka Hundige.
De nominerede i kategorien ’Privatslagtere’ er slagtermestrene Jacob A. Nielsen fra Slagter Jacob i Kalundborg, Jai Khamnuanwit fra Munkholm Slagteren i Holbæk
og Peter Thisgaard fra Risskov Slagteren i Risskov. I sidste halvdel af august kommer juryen på uanmeldt besøg hos de seks nominerede slagtere for at se, om virkeligheden i butikken svarer til den præsentation, de fik på præsentationsdagen.
Priserne vil blive overrakt på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der finder sted den 12. oktober på Hindsgavl Slot i Middelfart.