– Det er ekstra svært for folk, der ikke tåler gluten, når de bevæger sig uden for hjemmets fire vægge. Med Kohberg Gluten & Hvede FRI ønsker vi at gøre det så let som muligt at leve glutenfrit, så man stadig kan spise brød, hvor det indgår i et almindeligt måltid, fortæller Britt Hougaard, marketing- og kommunikationschef hos Kohberg Bakery Group A/S.
Scandic Hotels har introduceret den glutenfrie brødserie fra Kohberg, som en del af hotelkædens tiltag til gæster med specielle behov. Det er meget krævende at bage brødet selv, da lidt melstøv i luften eller få krummer fra et almindeligt brød, kan være nok til at gøre gluten-allergikere syge.
– Vi mærker en stigende efterspørgsel efter glutenfrie alternativer i vores restaurationer, og vi ønsker ikke at gå på kompromis med kvaliteten. Når brødet kommer fra Kohberg, kan gæsterne være 100 procent trygge ved at spise det. Det kan vi ikke garantere, hvis vi selv bager glutenfrit, så for os er det uden tvivl den bedste løsning, og i Kohberg har vi en samarbejdspartner, som leverer brød af høj kvalitet, siger Jens Christian Andersen, food and beverage director hos Scandic Hotels.
Kohberg Gluten & Hvede FRI bliver bagt på et glutenfrit bageri i Irland. Men brødet kræver også den rette håndtering i køkkenerne. Det skal for eksempel serveres på en separat buffet, hvor skærebrætter, knive og brødkurve udelukkende bruges til de glutenfrie varianter.
– Vi giver vores kunder faglig sparring og rådgivning omkring håndteringen af de glutenfrie produkter. Samtidig leverer vi for eksempel brødene i bageposer, så køkkenerne undgår krydskontaminering under bagningen, forklarer Britt Hougaard.
Der findes fire varianter; et kernebrød, et havrebrød, flerkornsandwichbrød i skiver og en chokolademuffin. Fælles for dem er, at de i smag og konsistens minder meget om almindeligt bagværk, selvom de er gluten- og hvedefri, og desuden også er laktosefri.