Eksperter fra 66 lande er blevet enige om en ny version af den internationale standard for fødevaresikkerhed, ISO 22000. Det internationale samarbejde er essentielt for fremtidens produktion af sikre fødevarer.
Fødevaresikkerhed er et globalt anliggende, idet tusindvis af fødevarer hver dag krydser grænser for at nå frem til verdens mange middagsborde. Det øger forsyningskædens kompleksitet, og sporbarhed af fødevarer kan være en udfordring, fx efter tilfælde af sygdomsudbrud. Derfor er international dialog og konsensus om fødevaresikkerhed en absolut nødvendighed.
ISO 22000 Food safety management systems er blevet revideret og er udkommet. Formålet med ISO 22000 er at skabe en systematisk måde at producere sikre fødevarer på over hele verden.
– Standarden er udarbejdet af interessenter i fødevarebranchen: myndigheder, konsulenter, producenter og forskere. Når brugerne er med i udarbejdelsen, sikrer man, at markedets behov imødekommes, fortæller Jacob Færgemand, formand for den tekniske komite for fødevaresikkerhed i ISO og nordisk direktør i Bureau Veritas.
Læs mere om den nye standard i magasinet Plus Proces nr. 5, der udkommer 3. september.