I weekenden den 24.-25. juni, inviterer Kulinarisk Sydfyn endnu en gang ind til Nordens største fødevaremarked. Over 120 fødevareproducenter og fødevareleverandører viser gastronomiske lækkerier fra Sydfyn frem – og der er selvfølgelig mulighed for smagsprøver
Igen i år vil Svendborg midtby blive omdannet til et sandt madparadis med fødevarer fra både lokale, regionale og internationale leverandører. For 17. år i træk vi Svendborg summe og dufte af kvalitetsfødevarer, madlavning, smagsprøver og spektakulære events for alle aldre og størrelser. På markedet kan du bl.a. stifte bekendtskab med en række nicheprodukter, som ikke er tilgængelige til daglig.
-Vi er meget stolte over igen at kunne invitere hele Danmark til fødevaremarked i Svendborg. For mange betyder fødevaremarkedet nærvær, samvær og en fejring af det gode liv – og den følelse vil vi i Kulinarisk Sydfyn gerne understøtte. Jeg ved, at mange har gjort det til en tradition at mødes på markedet med venner og familie og blive inspireret til nye gastronomiske oplevelser, siger formand for Kulinarisk Sydfyn, Dorte Hoff Erichsen. Det er Kulinarisk Sydfyn, der arrangerer markedet og over 120 udstillere er allerede nu ved at kridte skoene for at præsentere de besøgende for deres ypperste gastronomiske formåen. Du kan møde kvalitetsfødevarer indenfor både bageri/konditori, vin/spiritus, kolonial, frugt og grønt, kød, fisk og meget mere. Man forventer over 15.000 besøgende fra hele landet over de to dage, som markedet varer.
Nordisk ostefestival
Som optakt til fødevaremarkedet, afholdes der en ostefestival, hvor oste fra hele Norden er indbudt til konkurrencen om, at blive Nordens bedste. Fredag den 23. juni kl. 16.00 vil dommerpanelet, der består af teammanager for det danske kokkelandshold, Ulla Pedersen, madskribent Anne Køster, Marinus Buch Kristnesen fra Restaurant Lumskebugten samt Kim Gubi Lundvaldt fra Restaurant Resume. Publikum bliver løbene præsenteret for smagsprøver.
-Alle ostekendere ved, at en ost ikke bare er en ost. Oste er en verden af smag- og sanseoplevelser, og ved Nordisk Ostefestival hylder vi ost og al den livsglæde, de giver os. Der er mange oste med i konkurrencen (sidste år var der 102 oste, red.) – og selvom det er svært at sammenligne en blåskimmel og en rygeost, så gør vi forsøget igen i år, fortæller arrangør af Nordisk Ostefestival, Mikael Hansen fra Kulinarisk Sydfyn. Alle oste – inkl. vinderen – præsenteres efterfølgende i et særligt event på fødevaremarkedet de to efterfølgende dage.
Fødevareudstillerne byder sig traditionen tro til på et over 25.000 m2 stort område midt i Svendborg. Adgang til markedet koster kr. 50,- for begge dage. Billetter kan købes ved indgangen fra kl. 10.00-17.00.
Adgang til ostefestivallen og mulighed for at smage alle ostene koster yderligere kr. 85,- men så er det også inkl. brød og vand.
-KMN