22-årige Frederik Skovby lever og spiser sundt efter alle kunstens regler og er meget bevidst om, hvad han putter i munden. Samtidig er han fascineret af, hvordan forskellige ingredienser i den rigtige kombination kan få en fødevare til at ændre fx smag, farve og konsistens. Derfor har han søgt ind på professionsbachelor i fødevareteknologi og –applikation på Erhvervsakademi Aarhus.
“Efter gymnasiet (STX) blev jeg optaget på uddannelsen til ingeniør i bioteknologi på Aarhus Universitet, men det var alt for bredt. Glæden var derfor stor, da min studievejleder fortalte mig om den nye professionsbacheloruddannelse i fødevareteknologi,” siger Frederik, der kommer fra Egå.
Om han kommer ind på uddannelsen, må han vente indtil den 28. juli med at få svar på.
Sundt alternativ til fastfood
Som færdiguddannet kan Frederik gå efter et job som fx kvalitetsleder, produktionsleder eller produktudvikler. Det har han det helt fint med. Han kunne nemlig godt tænke sig at arbejde med fremtidens fødevarer.
“Jeg har mange idéer, men en af dem er at finde på et sundt og billigt alternativ til fastfood. Det er dyrt at købe sund og hurtig mad,” siger han.
Han drømmer også om at komme til at arbejde med fremtidens mælkeprodukter for Arla eller fremtidens kødproduktion hos Danish Crown.
Første studerende
Frederik bliver blandt de første i Danmark, der læser en professionsbacheloruddannelse i fødevareteknologi og –applikation, da uddannelsen er helt ny.
Og han synes, det er spændende, at han får en stærk viden om fødevarelovgivning og –sikkerhed, hvordan man sikrer kvalitet og innovation i produktion og udfører egenkontrol.
“Hvis jeg så på et tidspunkt beslutter mig for at starte egen virksomhed, kender jeg hele processen i forbindelse med udvikling og kvalitetssikring af fødevarer,” siger Frederik, der heller ikke er i tvivl om, at Erhvervsakademi Aarhus er et godt sted at gå. Det har han ofte fået at vide fra flere af kammeraterne, som også tager en uddannelse på akademiet.