Det er svært at være modstander af, at man fjerner kræftfremkaldende stoffer i maden med en i øvrigt uskadelig ingrediens. Men derfra og så til at proppe en naturlig fødevare fuld af vitaminer, kosttilskud og sager – der er langt. Det mener Forbrugerrådet.
– Overfor berigede fødevarer har vi en skepsis, som vi deler med mange danske forbrugere, siger Camilla Udsen, seniorrådgiver inden for fødevarer i Forbrugerrådet.
En af de opfindelser, der går godt i øjeblikket, er Acrylaway, der kraftigt reducerer de kræftfremkaldende stoffer i f. eks. brød og pommes frites. Den slags er Forbrugerrådet mere positiv over for end de berigede fødevarer.
– Hvis metoden ikke forandrer fødevaren i øvrigt, er det jo fornuftigt at fjerne det skadelige i mad. Tilsvarende, hvis man kan fjerne det allergifremkaldende i f.eks. gluten, for det er et stort problem for nogle mennesker. Men her skal man måske rette produktet direkte mod allergikerne og bibeholde almindeligt gluten i produkterne til ikke-allergikerne, siger Camilla Udsen til JyllandsPosten i dag.