I år er der otte spændende kandidater til at modtage FoodTech-Awarden. Her præsenteres de otte virksomheder og deres produkter. Dommerkomiteen har fundet den endelige vinder, der offentliggøres på åbningsdagen kl. 10.00
Nedenstående virksomheder præsenterer på messen tre-stjernede nyheder og er dermed nomineret til at modtage med den eftertragtede FoodTech Award 2016. Virksomhederne er nævnt i alfabetisk rækkefølge og er som følger:
Baumer A/S:
O500 og O300 sensor udført i rustfrit stål og i leveres i washdown- og hygiejnisk design
Den nye optiske sensor er i hygiejnisk udførelse og med berøringsfri justering.
Bürkert-Contromatic A/S:
Membranventilhus fremstillet med nyudviklet hydroforming teknologi
Den nye forarbejdningsteknologi (hydroforming) giver hygiejniske overflader og besparelser i materiale- og energiforbrug.
Innospexion ApS:
Glass in Glass detection and rejecting using novel X-ray technology
Dette røntgen-detektionssystem arbejder online og kan lynhurtigt detektere små glasstumper (fremmedlegemer) i en glasemballage. Systemet løser effektivt et bekosteligt problem i fødevareindustrien.
JVL Industri Elektronik A/S:
New hygienic stainless steel USDA-approved actuator for the food industry
Der er tale om en nyudviklet aktuator, der er tilpasset kravene i slagterier. Aktuatoren er et godt alternativ til tilsvarende pneumatiske produkter.
Labsupport ApS:
TOC-udstyr med option for P, N, og TIC-TOC-TEC differentiering
Produktet er i kategorien ”Laboratorieudstyr” og er et modulopbygget system til analyse af vandprøver. Systemet er udvidet, så det nu også kan bestemme fosfat i vand.
Metal Work Danmark A/S:
ISO 15552 cylinders – serie HCR (High Corrosion Resistance)
Her er der tale om en ny serie af pneumatikcylindre til aggressive miljøer.
RPC Superfos:
Termoformet bøtte med sprøjtestøbt skruelåg
Iøjnefaldende og funktionel fornyelse af en traditionel emballagetype.
VWR-Bie & Berntsen A/S:
CEM ORACLE, hurtig og kalibreringsfri NMR analyzer til fedt bestemmelse
Fedtanalyser med NMR – for første gang en absolut bestemmelse uden behov for kalibrering.
De fleste af ovennævnte produkter er nærmere omtalt her i FoodTech-sektionen.
Prismodtageren offentliggøres på messens åbningsdag
Den virksomhed, som har modtaget FoodTech-Awarden, vil blive offentliggjort af dommerkomiteens formand, professor, Jens Adler-Nissen, i forbindelse med det store åbningsarrangement. Med prisen følger også en kontant beløb på 50.000 kr.
Åbningsarrangementet finder sted i hal K i restaurationsområdet den 1. november kl. 10.00. Her vil Prins Joachim, som er messens protektor, også holde en kort tale.