Fødevareproduktion
Svingende kaffepriser presser vietnamesiske bønder mentalt
Vietnamesiske kaffebønder oplever markant større stress og psykiske vanskeligheder. Det skyldes meget omskiftelige kaffepriser på de internationale markeder, viser en ny undersøgelse, som udviklingsøkonomer står
Danish Crown med nyt fokus: Lukker slagteri og 1200 stillinger nedlægges
Danish Crown vil være blandt de mest effektive slagterier i Europa og sælge mange flere forædlede produkter på det europæiske marked. Satsningen betyder, at koncernens
OptiClean vil optimere håndteringen i grøntsagsvaskeriet og forlænge holdbarheden på dine gulerødder
Projektet OptiClean har, med 5,5 mio. kr. fra GUDP, blæst til kamp mod de halvrådne gulerødder i grøntsagsskuffen. En kombination af optimeret polering og håndtering
Nye klimavenlige ingredienser til fødevarer skal komme fra planter
Et nyt forskningsprojekt skal reducere klimaaftrykket af fødevareingredienser med mindst 33 pct. ved at erstatte æg med plante-baserede ingredienser, som giver god tekstur og smag,
Ny bog forener kokkehåndværk med gastrofysik
Hvorfor smager ting, som de gør? Hvorfor skiller sovsen? Og hvorfor bliver ægget egentlig stift, når det bliver varmet op? Det er blot nogle af
Forsker: Syv milliarder nyudklækkede kyllinger slås ihjel hvert år – men et forbud er ikke løsningen
Æg-industrien slår på verdensplan hvert år syv milliarder hanekyllinger ihjel, straks de er udklækkede, fordi de hverken kan lægge æg eller er værd at opdrætte
Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring
Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival med opfordringen; gentænk madsystemet! Denne gang sker festivalen over fem
Emmelev køber 25 pct. af fødevareingrediensvirksomhed: Vil gøre raps til gængs fødevare
Den nordfynske virksomhed Emmelev A/S, der specialiserer sig i biobrændsel, rapsolie og -kager, udvider forretningen og satser på rapsproteiningredienser til fødevarer i et nyt partnerskab,
Ny udstilling fokuserer på margarine
Bag margarines perlemorsfarvede, matte ydre gemmer der sig voldsomme historier om krig, globalisering, døde blåhvaler, vrede smørbønder, giftige transfedtsyrer, banebrydende dansk forskning og forarbejdet mad.
Arla Foods investerer 210 millioner euro for at sikre førerposition inden for global mozzarellaproduktion
Investeringen i topmoderne teknologi, der placeres på andelsselskabets Taw Valley-anlæg i Storbritannien, gør det muligt for Arla Foods at imødekomme kundernes krav endnu bedre, sikre
Hent flere