110.000 danskere er hvert år ude for en faldulykke. En del af ulykkerne finder sted på arbejdspladser og i køkkener, hvor de ansatte glider rundt. Glem ikke sikkerheden, lyder det fra Altro, som viser sine sikre og hygiejniske løsninger frem på den snarlige fødevaremesse Foodexpo i Herning.
Et industrielt køkken er ikke kun et område for produktion af mad. Det er også en arbejdsplads, hvor køkkenpersonale har deres daglige gang, og hvor rammerne for et godt arbejdsmiljø sættes. Et godt arbejdsmiljø er også et sikkert arbejdsmiljø. Men når aktiviteten er høj, og når der er godt gang i kødgryderne, kan køkkenet hurtigt forvandle sig til én stor risikozone. Der spildes f.eks. på gulvene, og de ansatte kan glide, snuble eller falde, hvilket er dyrt både menneskeligt og økonomisk.
– Det kan have store konsekvenser, når en ansat glider på et glat gulv. Derfor er det vigtigt at investere i indsatser, som begrænser arbejdsulykkerne. Sikkert arbejdsmiljø skal tænkes ind i alle arbejdssituationer – bl.a. i storkøkkener, som er et af højrisikoområderne for alvorlige fald, mener Michael Persson, nordisk salgschef i Altro.
På Foodexpo vil Altro fremvise deres sikkerhedsgulv Altro Stronghold 30/K 30 og vægsystem Altro Whiterock, som skal sikre et sikkert miljø hvor både køkkenpersonale og køkkenapperater arbejder på højtryk hver eneste dag.
– Vi er med på messen for at møde blandt andre slutbrugerne, som til hverdag befinder sig i travle køkkener landet over. Vi glæder os meget til at møde dem, vise vores løsninger frem og snakke sikkert arbejdsmiljø, slutter Michael Persson af.