Omkring et år efter den oprindelige rapport har den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet (EFSA) efter en lang høringsperiode offentliggjort sin endelige videnskabelige vurdering af stoffet Bisphenol A (BPA).
I rapporten bliver der slået to streger under, at stoffet, som gennem årene har givet anledning til rigtig meget diskussion, ikke udgør et problem, som forbrugerne behøver bekymre sig om, da de mængder BPA, som findes i mange produkter, ikke udgør nogen sundhedsmæssig risiko.
I DI Fødevarer er man glad for den melding, som man mener bør være sømmet i kisten på diskussionen om brugen af stoffet.
– Det er en klokkeklar melding, som er kommet fra EFSA. Det centrale er, at BPA udgør ikke nogen risiko i de mængder, som anvendes, og det må man forholde sig til. Derfor mener vi også, at diskussionen må stoppe nu, siger branchedirektør Ole Linnet Juul, med henvisning til diskussionen, som blandt har betydet, at Fødevareministeriet tidligere har bedt DTU Fødevareinstituttet om at undersøge risikoen ved brugen af BPA.
Resultaterne fra de danske undersøgelser indgår i den samlede EFSA-rapport.
– Nu er der ingen grund til at gå videre. Vurderingen siger jo klokkeklart, at vi ikke disponeres for nogen risiko, og derfor giver det heller ikke længere mening at fortsætte diskussionen om implementeringen af nationale regler, siger Ole Linnet Juul.