Den Gyldne Rose blev stiftet i 2016 til minde om Danmarks verdenskendte chefkonditor Gert Sørensen. Mindeprisen blev til i et samarbejde mellem Gert Sørensens hustru Elin Sørensen, Kokke Forening Danmark, Det Danske Kokkelandshold og Fédération Cuisinier Exclusive d’Europe i Danmark. Prisen blev uddelt for første gang i 2016 i forbindelse med åbningen af det gastronomiske museum på Gl. Estrup. Prisen uddeles en gang om året, og går primært til personer indenfor gastronomi/konditori, som har udvist noget helt enestående i deres virke. I år gives prisen til konditor Jeanett Pehrsson Ansbjerg, ejer af Konditori La Nouvelle i Vejle. Overrækkelsen sker i forbindelse med FCEE’s gallamiddag, søndag den 29. oktober på Hotel Royal i Aarhus.
Den Gyldne Rose hylder unge danske kokketalenter indenfor konditor -og dessertfaget
Prisen og de kriterier man skal opfylde for at modtage den, repræsenterer og afspejler de værdier, som Gert Sørensen igennem et langt liv stod for. I kriterierne lægges der vægt på, at personen er faglært kok indenfor gastronomi/konditori og at vedkommende har været med til at sætte Danmark på verdenskortet. Derudover skal personen være til inspiration for sine kollegaer samt udvise stolthed, empati, imødekommenhed og loyalitet overfor sine medkokke samt overfor sine nærmeste chefer. I vurderingen lægger man også vægt på kompromisløshed, ansvarlighed og kvalitet. Så det er altså ikke hvem som helst, der kan gøre sig fortjent til Den Gyldne Rose.
Jeanett Pehrsson Ansbjerg et godt forgangsbillede i branchen og en værdig modtager af Den Gyldne Rose
46 årige Jeanett blev i sin tid udlært hos Gert Sørensen selv, og har gjort en flot karriere, vundet flere mesterskaber i Danmark og Norden og kombineret med sit store personlige engagement, kreativitet, omhu og sans for detaljen, var det et enigt dommerpanel, der besluttede, at hun skulle være modtageren af Den Gyldne Rose i 2017. Vicepræsident for Kokke Forening Danmark Allan Sonn fortæller om begrundelsen for at valget i år netop faldt på Jeanett Pehrsson Ansbjerg:
– Jeanett var en af de helt store drivkræfter bag tilblivelsen af Gert Sørensens museum Gl. Estrup Herregårds Museum. Hun var bl.a. med til at sikre reparation af mange af de klenodier, som ved hans bortgang i 2015 blev doneret til museet. Derudover udviser Jeanett stor loyalitet, empati og imødekommenhed over for både faget og de personer, Jeanett har arbejdet sammen med samt over for de mange forskellige mennesker, som deltager på hendes konditor kurser. Kompromisløshed og dedikation til faget er nogle af de værdier, der kendetegner Jeanetts holdning til alt, hvad, der har med konditorgerningen at gøre. Dertil kommer hendes altid gode humør, hendes opmuntrende kommentarer eller velmenende konstruktive kritik over for kursister eller kollegaer. Og sidst men ikke mindst bærer hun altid sin kridhvide jakke og den høje hat, som lå Gert Sørensen meget på sinde.
– Den Gyldne Roses udvalg er overbeviste om, at Jeanett vil være med til at sætte niveauet for udviklingen inden for Dansk gastronomi /konditori i mange år fremover. Og at hun vil være med til at bevare de gamle traditioner inden for gastronomi/konditori. Vi er fuldstændige enige i, at Jeanett er en yderst værdi modtager af prisen i år, og ønsker hende et varmt tillykke med Gert Sørensens Den Gyldne Rose 2017, udtaler Allan Sonn.