Landets største bage-webshop sælger mere og mere specialudstyr, mens bager- og konditorkurser bliver udsolgt som aldrig før.
Spiselig tusch, bageenzymer, hævekurve og airbrush maleudstyr. Danmarks største bage-webshop melder om en markant stigende interesse blandt almindelige forbrugere for selv hyperspecialiserede bageprodukter.
– Det er helt fantastisk, som danskerne er gået i køkkenet med så nørdet og grejbevidst en attitude. Vi har en af landets bedste kagekokke ansatte til at guide os igennem hvilke varer, der er interessante at tilbyde både amatører og professionelle, og næsten alt, uanset hvor specielt det bliver, bliver solgt, siger Jackie Frandsen, marketingchef for Danmarks største online bagebutik, Bagetid.dk
– Alene det sidste år har vi udvidet vores sortiment med mere end 20 procent, så vi i dag ligger inde med flere end 3.000 forskellige varenumre på produkter til bagning og konditorarbejde. På årets to første kvartaler har der allerede været salg i 2.872 af varenumrene. Så der er efterspørgsel på selv de mest nørdede varer, uddyber Jackie Frandsen.
Temakager og ekstraudstyr sparker køkkenet i gang
Alt fra weekendens hyggekage til børnefødselsdagskagen, skubber til de bageglade danskeres ambitionsniveauer. Blandt de mest solgte varer hos Bagetid.dk ligger fodboldpynten helt i top, men generelt er ekstraudstyret vigtigt for bagekreativiteten for lige at give kagen det ekstra.
– Fodboldkager er helt vildt, det er der virkelig mange, som gør sig i. Lidt grøn fondant, hvid glasur, to mål, en bold og nogle spillere, mere skal der ikke til for at lave en virkelig imponerende fodboldkage. Og det er netop det, at der ikke skal mere til for at kunne bage-blære, mange har fået øjnene op for, fortæller Jackie Frandsen og tilføjer, at Bagetid.dk også oplever en massiv interesse for bagespecialiteter på deres bageblog.
Udsolgte kurser i hele landet
Danmarks største aftenskole FOF melder samtidigt om en voldsom interesse blandt danskere, som vil mestre bagning.
– Jeg oplever, bagning er kæmpestort og hyped lige nu. Vores kurser bliver fyldt op næsten hurtigere, end vi kan oprette dem, og det er vitterligt både for dem, som lige er flyttet hjemmefra og det ældre segment. Folk vil rigtig gerne både lære det gode basale bagehåndværk, men samtidig også blive super nørdede med meltyper og højhydrationsbagning, fortæller bageunderviser på FOF bagekursus, Bettina Brønnum Lohse.
Marie Damsbo-Svendsen, cand.scient. i fødevareinnovation og sundhed ved Københavns Universitet, forventer ikke, at bagenørderiet har toppet endnu:
– Vi er som samfund blevet mere opmærksomme på oplevelser; vores madlavning skal være en smagsoplevelse, hvor vi har leget med kreativiteten, lavet nye strukturer i ingredienserne og tilføjet overraskende smagsnuancer, og det kræver bare noget ekstra udstyr som sifonflasker eller maltodextrin, hvis man skal kunne lykkes med de mere komplicerede madlavningsprojekter, siger hun.