Syv ud af ti danske kvinder har spist noget, fordi de var kede af det og havde lyst til at forkæle sig selv. Det viser en ny undersøgelse fra Cheasy, som peger på, at især chokolade og slik er populært, når kvinder har brug for trøst. Og fænomenet er særligt udbredt blandt sønderjyderne, mens midtjyderne trøstespiser mindst.
Disciplinen trøstepisning er udbredt blandt danske kvinder. Knap syv ud af ti kvinder har nemlig spist noget, fordi de var kede af det og havde lyst til at forkæle sig selv. Det viser en ny befolkningsundersøgelse, som Cheasy har fået foretaget gennem Epinions Danmarkspanel. Og især de yngre kvinder trøstespiser. Her har hele otte ud af ti mellem 18 og 35 år spist noget, fordi var kede af det og havde lyst til at forkæle sig selv. Til sammenligning gælder det kun for lidt mere end hver anden af de ældre kvinder mellem 56 og 75 år.
– Der er klar forskel på de yngre og ældre danske kvinders hang til at forkæle sig selv med lidt lækkert, når humøret skranter, og de har brug for en hyggestund. Og måske kan det have noget at gøre med tiden. De yngre er vokset op med en populærkultur, hvor maden i film og tv har spillet en stor rolle, når kærlighedskvaler skal kureres. I eksempelvis Beverly Hills og i Girls klarer hovedpersonerne sig igennem svære tider ved at forkæle sig selv med rigelige mængder af is, slik og chokolade. Og det kan da sagtens smitte af uden for skærmene, siger Anette Boye, Brand Manager for Cheasy.
Kvinder hyggespiser i chokolade, slik og kager
Chokolade er øverst på listen over foretrukne syndere efterfulgt af slik og kage. Chips og flødeis er også populære spise, når selvmedlidenheden slår ind:
– Der skal selvfølgelig være plads til den fulde nydelse til særlige lejligheder. Men hvis man har brug for at være lidt god ved sig selv i hverdagen på en kedelig mandag, hvor humøret måske også kunne trænge til en kærlig hånd, findes der i dag masser af alternativer til de fuldfede og sukkerholdige snacks, men som samtidig giver følelsen af nydelse. Et simpelt trick er at spise en mælkeis i stedet for en flødeis, lyder det fra Anette Boye.