Fuldkornsmærket og nøglehulsmærket giver danskerne mulighed for at vælge de sundere produkter, når de handler ind. Coop, der driver flere supermarkedskæder, kunne dog godt tænke sig flere muligheder for mærkning af eksempelvis økologisk knækbrød og fuldkornstotilla. Det skriver DAGBLADET Køge.
– Der er stort potentiale for at gøre især nøglehulsmærkningen endnu mere udbredt. Vi savner for eksempel muligheden for at få nøglehulskriterier for brød fra vores bagerier, snacks og mellemmåltider. Den mulighed findes ikke i dag, og forbrugerne er ofte i tvivl om, hvad der er et fornuftigt valg, forklarer kvalitetschef Karin Frøidt.
Mange mellemmåltider og snacks hos Coop, der blandt andet driver Kvickly, DagliBrugsen og Fakta, ville kunne opfylde kriterierne, men kan ikke blive stemplet med ernæringsmærkerne, da kategorierne ikke findes. Det arbejder koncernen på at få ændret.
Hos Fødevarestyrelsen, der står bag nøglehulsmærket, er man netop i gang med at udvikle nye kategorier, der kan indgå i det godkendte sortiment, der lige nu tæller 25 varegrupper. Så det er sandsynligt, at en løsning er på vej.