Schulstad Bakery Solutions lancerer nyt glutenfrit sortiment, håndplukket fra de bedste bagerier i Europa

Knap en ud af fem danskere lever glutenfrit, og antallet vokser. Glutenfrit brød med god smag, sprød skorpe og lækker krumme efterspørges i stigende grad af de professionelle køkkener. Nu er det her – i så høj spisekvalitet, at det matcher traditionelt brød med gluten.

Glutenfri-sandwich-holdt-af-person”Sandwichbrødet smager bare lige, som man husker, at sandwichbrød skal smage. Meget glutenfrit brød er kridhvidt og ser ikke særligt appetitligt ud – det her ligner det, alle andre spiser”. Sådan lyder vurderingen fra 27-årige Pernille H. Petersen, der er gluten-intolerant, har levet glutenfrit de seneste syv år og ejer bloggen glutenfrimagi.dk.

Cirka 17 % af den danske befolkning forsøger at undgå gluten i mere eller mindre grad, og antallet vokser støt. En undersøgelse fra analysefirmaet Opeepl i marts 2016 viser, at størstedelen oplever det som vanskeligt at få brød og kager uden gluten, når de spiser ude.

Glutenfri-familie-incl-pita-tværformat”Årsagen skal bl.a. findes i, at glutenfrit brød er vanskeligt at bage og håndtere. Det bliver let tørt, det smuldrer og er ofte smagsløst. Således er mange eksisterende glutenfri produkter på markedet af ringe kvalitet. Det har vi gjort op med”, siger Brand Manager Thomas Carlé Svensson fra Schulstad Bakery Solutions. Han forklarer videre, at brødene fra det glutenfri sortiment er håndplukket fra de bedste bagerier i Europa, der kan håndtere de høje krav til både spisekvalitet og hygiejne. Og brødene fryses, lige når de kommer ud af ovnen, for at bevare friskhed og smag og for at minimere spild i dit køkken.

Det nye glutenfri sortiment af velsmagende brød og kager dækker alle måltider i løbet af dagen med blandt andet morgenbrød, burgerboller og sandwichstykker samt dejlige kager med fyldig smag og saftig konsistens. ”Brownien er blød og mousseagtig. Virkelig god og oplagt som erstatning for dessert på menuen”, mener Pernille H. Petersen.

Gem

Gem