Endress+Hauser udstyrer Au2mate Academy med procesinstrumenter

Endress+Hauser stod klar med den nødvendige instrumentering, da Au2mate skulle bygge et 200 kvadratmeter stort demonstrationsmejeri, Au2mate Academy. Au2mate Academy er et fuldt funktionsdygtigt mejeri med modtagelse, pasteurapparat, rør og sensorer.

Historien bag Au2mate Academy

Virksomheden Au2mate skaber optimale kundetilpassede løsninger til mejeriindustrien – fra komplette mejeriautomatiseringsprojekter til mindre paneler. Hertil kommer konsulentydelser i form af rådgivning og kvalitetssikring.

I netop funktionen af at være meget tæt på mejerierne, har Au2mate oplevet at mejerianlæggene bliver større og mere komplekse både med hensyn til processer og anvendt automatiseringsteknologi. Samtidig øges kravene til ydeevne, herunder optimering af processer, der kan reducere spild, energiforbrug og rengøringsmidler og desuden forbedre anlæggenes oppetid. Dette medfører at kravene til drifts- og vedligeholdelsespersonalet øges i forhold til kontinuerlig optimering, plus tid til diagnosticering og fejlretning på anlæggene og automatiseringssystemerne.

Samtidig kører mange kunder syv dage om ugen, 24 timer i døgnet og hvis man får et produktionsstop, stiller det store krav. Vedligeholdelsespersonalet skal hurtigt kunne stille en diagnose og få gang i produktionen igen. Derfor har Au2mate taget initiativ til at bygge Au2mate Academy for at tilføre ekstra værdi for kunderne i form af træning, så de kan hjælpe med at få maksimal oppetid på kundernes anlæg. Der tilbydes således kurser målrettet til ledere, operatører og teknikere indenfor mejerier.

Et kig ind i Au2mate Academy, som er et 200 kvadratmeter stort demonstrationsmejeri
Et kig ind i Au2mate Academy

Et super moderne minimejeri

I januar 2016 kunne Au2mate åbne dørene for et super moderne mini-mejeri på hovedkontoret i Silkeborg. Der er teorilokale samt et funktionsdygtigt procesanlæg med linjestyring, bestående af modtagelse, råvarelager, pasteur, buffertanke, udlevering/fyldning samt CIP anlæg – et ”minimejeri” designet og opbygget i henhold til industriel standard med procesudstyr og instrumentering, således at teori og praksis kan trænes i sammenhæng. Det er dog ikke mælk, der løber i rørene, men farvet vand.

Instrumentering fra Endress+Hauser

Endress+Hauser har lang erfaring med instrumentering til mejerier og har en fuld produktportefølje til at dække samtlige applikationer og processer. Desuden er produkterne fra Endress+Hauser kendt for høj kvalitet, god nøjagtighed og lang levetid, som alle er vigtige parametre for mejeristerne.

Derfor faldt det naturligt at samarbejde med Au2mate om at bygge et moderne mini-mejeri med alt den nødvendige instrumentering. Det er dog ikke udelukkende Endress+Hauser instrumentering, der sidder i anlægget, da Au2mate ønsker at kunne tilbyde kurser i alle relevante instrumentfabrikater.

For at måle niveauet både i tanken og ved påfyldning, har Au2mate valgt en niveauswitch, FTL33, som er den mest kompakte niveau gaffel på markedet. Fordelen ved denne niveauswitch er en utrolig nem installation, som bare er plug & play og desuden er målingen meget stabil, da sensoren er upåvirket af ledningsevne, turbulens, strømme eller luftbobler.

På temperatur siden, har Au2mate valgt en ny og moderne temperaturføler, ITHERM TM411, som er markedets hurtigste temperaturføler samtidig med at den er utrolig robust og har en smart ”quick neck” funktion, som betyder at sensorhovedet bare lige kan drejes af, når den skal kalibreres.

Derudover sidder der en del tryksensorer, elektromagnetiske flowmålere, illustrative displays så processen kan følges, samt en glas-fri optisk sensor til måling af fase-separation og en universel fotometre transmitter.

Endress+Hauser har leveret både tryk og temperatur til Au2mate Academy
Endress+Hauser har leveret både tryk og temperatur til Au2mate Academy

Fremtidens læreplads for mejerister

På Au2mate Academy vil kunder, studerende, egne ansatte på denne måde lære omkring optimering af processerne indenfor mejerier, hvor det overordnede formål er at bidrage til forbedret oppetid, optimering og udvikling af processer og produktionsanlæg, som i sidste ende vil bidrage til at mejerierne bliver mere konkurrencedygtige.

Endress+Hauser har leveret alt instrumentering kvit og frit i denne gode sags tjeneste.