Blodsukker – hvad er op og ned?

I november afholdt Nordic Sugar et seminar om fakta og myter om blodsukker og glykæmisk index (GI), der jo er meget oppe i debatten, også hos fagfolk. To anerkendte forskere gennemgik hvad der er videnskabeligt grundlag for – herunder at blodsukkersvingninger er helt normale og ingen betydning har for almindeligt raske mennesker, men har betydning for diabetikere.

e-nyhedsbrev-nordic-sugar

Læs referatet fra seminaret her: http://www.perspektiv.nu

Det er fulgt det op med et tema om blodsukker og GI i det seneste e-nyhedsbrev fra Nordic Sugar, som du kan læse på http://www.perspektiv.nu. Her kan du også læse tidligere udgaver, blandt andet om slankeidealets indvirkning på vores forhold til mad, vægt og krop.

E-nyhedsbrevet retter sig ligesom det trykte tidsskrift Perspektiv til alle, der arbejder professionelt med ernæring og sund­hed.

Tidsskriftet Perspektiv udkommer 2 gange om året og informerer bredt om ernæring og sundhed, herunder sukkerets sundhedsmæssige betydning. Artiklerne er skrevet af anerkendte forskere og fagfolk.

E-nyhedsbrevet er baseret på forskningsnyheder og udkommer 3 gange om året.

Du kan oprette dig som abonnent på e-nyhedsbrevet og tidsskriftet på http://www.perspektiv.nu. Det er gratis, og her kan du også downloade eller bestille tidligere udgaver af tidsskriftet.

Der er ikke videnskabelig dokumentation for, at det hos raske mennesker er relevant at tale om for højt eller for lavt blodsukker. Kroppen regulerer selv blodsukkerniveauet, der ligger op mellem 4 og 7, og svingningerne inden for det område har ingen betydning og kan heller ikke mærkes.
Der er ikke videnskabelig dokumentation for, at det hos raske mennesker er relevant at tale om for højt eller for lavt blodsukker. Kroppen regulerer selv blodsukkerniveauet, der ligger op mellem 4 og 7, og svingningerne inden for det område har ingen betydning og kan heller ikke mærkes.

Gem