• Facebook
  • Instagram
  • MESSEOVERSIGT
  • KONTAKT
  • ANNONCERING
  • PARTNERLOGIN

FødevareFOKUS

Fokus på fødevarer

  • Brød og kager
  • Detailhandel og en gros
  • Drikkevarer
  • Foodservice, catering og restauranter
  • Forskning og uddannelse
  • Frugt, grønt og landbrug
  • Fødevareproduktion
  • Fødevaresikkerhed og hygiejne
  • Konfekture, sukker og snacks
  • Kvalitetsstyring og certificering
  • Kød, fisk og fjerkræ
  • Markedsføring, økonomi og personalia
  • Mejeriprodukter
  • Messer og konferencer
  • Miljø og sundhed
  • Emballage og pakkemaskiner
  • Politik, lovgivning og EU
  • Råvarer, halvfabrikata og ingredienser
  • Økologi

AktueltBrød og kagerMarkedsføring, økonomi og personalia12. 11. 2019 | Peter Friis

Bagerkæde uddeler gratis surdej

AktueltBrød og kagerMarkedsføring, økonomi og personalia12. 11. 2019 By Peter Friis


Danskerne spiser mere og mere fuldkorn, og en undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse viser, at over halvdelen af befolkningen spiser mere fuldkorn end de minimum 75 gram, det anbefales at indtage dagligt. (Foto: PR).
Danskerne elsker hjemmebag og fuldkorn. Det fejrer GuldBageren i forbindelse med Homemade Bread Day ved at uddele en gratis surdej, så danskerne kan eksperimentere med surdejsbrød derhjemme.

Vi spiser fuldkorn som aldrig før. Ifølge Kræftens Bekæmpelses omfattende undersøgelse Kost, kræft og helbred – Næste Generationer, er danskernes fuldkornsforbrug nu steget for 15. år i træk, og mere end halvdelen af befolkningen spiser i dag mere fuldkorn end de minimum 75 gram, det anbefales at indtage dagligt. Tendensen mærkes tydeligt hos landets bagerier, hvor de rustikke brødtyper ofte vælges frem for det velkendte franskbrød og andre lyse brødtyper. Ifølge GuldBageren, der har medlemmer i hele landet, er der over en årrække sket en udskiftning i de brød, som forbrugerne kan købe i kædens bagerier.
– I vores bagerier mærker vi den store efterspørgsel på kvalitetsbrød, og de fleste af vores brød på hylderne indeholder i dag fuldkorn, fordi det simpelthen er det, danskerne vil have, siger Jørgen Fuglsang, der er formand for GuldBageren, og fortsætter:
– Vi går meget op i at udvikle brødopskrifter, der kan forene danskernes sunde madvaner med smagen af kvalitetsbrød, så det ikke er nødvendigt at gå på kompromis med hverken smag eller næring.
Danskerne får især fuldkorn gennem havregryn, rugbrød og groft brød, og netop brød anbefaler Miljø- og Fødevareministeriet, at danskerne spiser endnu mere af og gerne til alle måltider på grund af den mæthedsfornemmelse, det efterlader.
Gratis surdej til spirende bagere
Ligesom med fuldkorn elsker danskerne hjemmebag. Det fejres på den internationale brøddag Homemade Bread Day den 17. november. Mærkedagen markeres af alle GuldBageren-butikker, som uddeler en gratis hvedesurdej og opskrift, så danskerne kan bage deres eget surdejsbrød.
– Vi har udarbejdet en opskrift på et gourmetbrød, som vi kalder for SesamDrøm, der også indeholder surdej. Hos GuldBageren er det kåret til årets brød, og i forbindelse med Homemade Bread Day deler vi opskriften med danskerne og håber, at de bliver lige så vilde med surdejsbrødet, som vi er, siger Jørgen Fuglsang.
Bageglade danskere kan tirsdag den 12. november bestille surdej til afhentning i en af GuldBagerens butikker torsdag den 14. november.

Skrevet i: Aktuelt, Brød og kager, Markedsføring, økonomi og personalia

 

Seneste nyt fra redaktionen

Afgiften på bæreposer og engangsservice tredobles i finanslov

AktueltDetailhandel og en grosEmballage og pakkemaskinerPolitik, lovgivning og EU06. 12. 2019

Det bliver dyrere for danskerne at købe en indkøbspose varerne fra supermarkedet. Som en del af finansloven for næste år bliver afgiften på bæreposer tredoblet for at bidrage til finansieringen af velfærden og mindske plastforbruget, som der står i aftaleteksten. I dag er afgiften på bæreposer af

Vi skal gå forrest i kampen om sunde fødevarer

AktueltFødevareproduktionMarkedsføring, økonomi og personaliaMiljø og sundhedPolitik, lovgivning og EU05. 12. 2019

Med en global situation, hvor 800 millioner mennesker er underernærede og mere end 2.2 milliarder mennesker er overvægtige, er udviklingen af sunde fødevareløsninger en nøgle til at løse udfordringerne. Det nye white paper om ”Health” beskriver Danmarks tilgang til at producere og kontinuerligt

Færrest pesticidrester i dansk frugt og grønt

AktueltFrugt, grønt og landbrugFødevaresikkerhed og hygiejneMiljø og sundhed04. 12. 2019

Fødevarestyrelsen har netop offentliggjort sin rapport om pesticidrester i fødevarer for 2018. Rapporten viser igen, at der er færre pesticidrester i dansk frugt og grønt end i udenlandsk. Det er sjældent, at de danske æbler, agurker og tomater, som forbrugerne lægger i indkøbskurven, indeholder

Naturlig desinfektion med UV-lys

Fødevareproduktion04. 12. 2019

UV-lys er en effektiv og veldokumenteret metode til desinfektion. Ved brug af elektromagnetiske bølger med forskellig bølgelængde og bredde, kan UV-C bestråling neutralisere langt de fleste typer mikroorganismer så som bakterier, svampe, gær og virus. Når UV-C lys med en bølgelængde på 254 nm,

Kokketøj lavet af gamle flasker

Foodservice, catering og restauranterMiljø og sundhedTop04. 12. 2019

Mange bække små, gør, som bekendt, en stor å og Kokkenes Køkken tænker innovativt, for at være mest mulig bæredygtig. Som et nyt initiativ har kantineleverandøren investeret i 5.000 kokkejakker og forklæder fremstillet af brugte engangs-plastikflasker Wiphaporn Paijaturat, som er kok og souschef

Gourmetkok og lokal slagter bag nye kvalitetspølser

Detailhandel og en grosFødevareproduktionMarkedsføring, økonomi og personalia04. 12. 2019

Et samarbejde mellem gourmetkokken Wassim og en lille dansk slagtervirksomhed betyder, at tre nye, økologiske kvalitetspølser med jysk charme kommer på hylderne i Lidl. Slagtermester Jørgen Norlyks grundlagde sin slagterforretning for 60 år siden og kunne ikke have forudset den popularitet de

Kafferisteri træder ind i et globalt fællesskab

Kvalitetsstyring og certificeringMarkedsføring, økonomi og personalia04. 12. 2019

Kafferisteriet CleverCoffee fra Fillerup træder nu, som de første i Jylland, ind i en sammenslutning af kaffeprofessionelle med fokus på transparens og bæredygtighed. De er blandt kun 50 risterier i verden, der har fuld åbenhed i deres handel med kaffe. Det østjyske risteri har fra dag ét haft

Emmerys bagerier præsenterer endnu et underskud

Brød og kagerMarkedsføring, økonomi og personalia04. 12. 2019

Emmerys har forbedret sit finansielle resultat en smule, men har tabt penge for fjerde år i træk. Selv om det er gået en anelse frem det seneste år, koster det stadig penge for Emmerys at sælge økologisk brød og kager i de største danske byer, skriver Ritzau. Bagerkæden, der har 25 butikker

Magnetkoblede centrifugalpumper

Fødevareproduktion04. 12. 2019

Iversen Trading i Brabrand samarbejder med Italienske Argal, som fremstiller centrifugalpumper i termoplastiske fibermaterialer. Pumperne fremstilles både som magnetkoblede eller med mekanisk akseltætning og kan afhængig af model monteres både vertikal og horisontalt. Centrifugalpumperne kan

Julen er flødens fest

Mejeriprodukter04. 12. 2019

Tal fra Arla viser, at salget af piskefløde mere end fordobles i december måned, mens danskernes opskriftssøgninger afslører, at især risalamande er en vigtig del af vores jul. Julen er traditionernes tid, og julemaden er ingen undtagelse. Risalamande, pebernødder og kartofler med brun sovs er

Tilmeld Nyhedsbrev

Arkiv over seneste nyhedsbreve
 
 
 
 
Få fuld adgang til indlægning af egne pressemeddelelser… Læs mere her

/Nyheder

  • Beckhoff Automation ApS

    Ny medarbejder pr. 1/12-2019

  • Beckhoff Automation ApS

    Rejsegilde i Beckhoff Automation

  • Bureau Veritas Certification

    Kickstart 2020 på Bureau Veritas Kick Off Seminar | Towards a Sustainable Future

  • Alflow Scandinavia A/S

    Sådan kører I flere linjer simultant i samme system – uden risiko for krydskontaminering

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Måltidspandekager med vegetarisk fyld og kaffe-soya

  • Beckhoff Automation ApS

    15 år i Danmark

  • Buhl & Bønsøe

    Gratis seminar: Få ny eller opdateret viden om ph-målinger

  • Merrild Lavazza Danmark ApS

    Brug dine kafferester til julelækkerier

  • Beckhoff Automation ApS

    Ny medarbejder til Beckhoff Automation

  • Beckhoff Automation ApS

    Ny medarbejder til Beckhoff Automation

Vis alle nyheder fra vores FOKUSpartnere ›

Seneste Nyheder

  • Afgiften på bæreposer og engangsservice tredobles i finanslov

    06.12.2019

  • Vi skal gå forrest i kampen om sunde fødevarer

    05.12.2019

  • Færrest pesticidrester i dansk frugt og grønt

    04.12.2019

  • Naturlig desinfektion med UV-lys

    04.12.2019

  • Kokketøj lavet af gamle flasker

    04.12.2019

  • Gourmetkok og lokal slagter bag nye kvalitetspølser

    04.12.2019

  • Kafferisteri træder ind i et globalt fællesskab

    04.12.2019

  • Emmerys bagerier præsenterer endnu et underskud

    04.12.2019

  • Magnetkoblede centrifugalpumper

    04.12.2019

  • Julen er flødens fest

    04.12.2019

  • Coop lancerer ambitiøs klimaplan

    02.12.2019

  • Danskernes klimamad har svære kår

    02.12.2019

  • Fi Europe & Ni vender tilbage til Paris

    02.12.2019

  • Juletendenser peger på lavere alkoholprocenter

    30.11.2019

  • Madspilds-pioner modtager Flip-Prisen

    29.11.2019

Alle nyheder ›

Læs også TechMedias 3 fødevaremagasiner online

Annoncering i TechMedias 3 fødevaremagasiner

KONTAKT

TechMedia A/S
Naverland 35
DK – 2600 Glostrup
www.techmedia.dk

Telefon: +45 43 24 26 28
E-mail: info@techmedia.dk

Privatlivspolitik
Denne hjemmeside benytter cookies.Acceptér Reject Læs mere om vores brug af cookies her:Brug af cookies
Cookies

Necessary Always Enabled