Tirsdag aften var 750 svineproducenter i køkkenet med Danish Crown til den årlige svinekongres i Herning som en del af en strategi om, at svineproducenterne skal se sig selv som fødevareproducenter.
Festmiddagen havde i år fået et nyt pift, da svineproducenterne selv mødtes over kødgryderne.
Formanden for Landbrug & Fødevarer, Lindhart B. Nielsen, og Danish Crown fik ideen med at mødes i køkkenet for at få svineproducenterne til at se sig selv som fødevareproducenter.
– Normalt arbejder producenterne meget med grisen, som er startproduktet. I dag får de mulighed for at arbejde med slutproduktet. På den måde bliver ringen sluttet, og de får en ny vinkel på det, de laver til hverdag, forklarer Vagner Bøge, underdirektør i DC Ejerservice.
Derfor håber Danish Crown på, at det vil øge bevidstheden om, at danske svineproducenter i dag ikke kun producerer svin. De producerer mad, der skal smage godt og skabe glæde på forbrugernes spiseborde.